Laks med citrussauce

Kalvefrikassé

frikassé-e1412971676688 reLørdagens menu stod på en dansk mormor klassiker – nemlig kalvefrikassé. Jeg havde købt 500 g kalvesmåkød af klump på tilbud hos Nemlig og da jeg også havde masser af grøntsager, så var frikasséen jo et oplagt valg.

Jeg startede med at svitse kødet hurtigt i tsk smør, men uden at det fik nævneværdigt farve. Så hældte jeg ca en halv liter vand, 2 grøntsagsbouillonterninger, 2 laurbærblade, en lille håndfuld timiankviste, persillestængler og kværnet peber på og lod det simre i ca 45 minutter.

Imens  ordnede jeg grøntsagerne – 600-700 g små kartofler, 3 pæne gulerødder, et lille bundt asparges, 4 store forårsløg, 2 små rødløg, et krus frosne ærter og persille. Jeg ville også have taget fennikel i, men den havde fået frost og blev serveret for kaninen istedet. Ovennævnte var, hvad jeg lige havde idag, men andre grøntsager kan jo stort set tilsættes efter humør og appetit.

Da kødet havde simret i de 45 minutter tilsatte jeg kartoflerne og lod maden småkoge i yderligere 10 minutter. Så tilsatte jeg gulerødder og rødløg og kogte endnu 5 minutter. Hvorefter jeg tilsatte asparges, forårsløg og ærter og lod det lige koge op igen og gav det yderligere 1 minut.

Så hældte jeg hele herligheden op i et dørslag, fjernede timian og persille-stængler og siede suppen op i en anden gryde og lod den koge ind et par minutter uden låg. Kød og grøntsager hældte jeg op i stor sautépande og holdt det lunt under låg. Suppen tilsatte jeg så en halv liter madlavningsfløde og jævnede med 3 spsk hvedemel rørt op med lidt af den varme suppe og smagte til med salt og masser af friskkværnet peber.

Til sidst hældte jeg sovsen over kødet og grøntsagerne og vendte det forsigtigt rundt, imens jeg lige varmede det igennem.

Jeg serverede hakket persille til, som den enkelte selv kunne drysse på sin portion.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laks med citrussauce