Sesambagt laks med nudelsalat

Spiced up Butter chicken-masala

masalaJeg har tænkt mig at lave Butter chicken i aften, men i en lidt hottere version end den typiske og uden smør. Til det skal der selvfølgelig bruges en masala (masala er en betegnelse, som dækker over forskellige krydderiblandinger, der benyttes i det indiske køkken). Du kan finde 1000 forskellige opskrifter på Butter chicken-masala på nettet, men min ser sådan ud:

  • 3 stk røde tørrede chili af kraftig styrke
  • 15 hele nelliker
  • 15 sorte peberkorn
  • 3 kanelstænger
  • 8 laubærblade
  • 10 grønne kardemommekapsler
  • 2 spsk korianderfrø
  • 2 spsk hel spidskommen
  • 3 spsk fennikelfrø
  • 20 mandler
  • 1,5 spsk gurkemeje

Rist mandlerne let på en varm pande og tilsæt så alle krydderierne undtaget gurkemejen. Rist videre, indtil krydderierne frigiver deres duft. Pas på det ikke brænder, det går hurtigt. Kværn eller stød så krydderier og mandler til et ensartet fint pulver og tilsæt gurkemejen. Ovenstående mængde passer til en meget stor kylling eller tilsvarende mængde kyllingfilet eller kyllingstykker.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sesambagt laks med nudelsalat