Kys

Fiskecurry med ris og raita

curry

Dagens curry var med knurhane. Jeg bagte fisken i ovnen ca 15 minutter på 200 grader, efter at have givet den godt med salt og peber. Havde jeg haft fileter eller en fisk med knapt så mange ben, så havde jeg tilberedt den i sovsen.

Når du skal lave en indisk fiskecurry, så bruger du bare den fisk, du nu har. Det gør inderne selv og det smager godt med både magre og fede fisk. Fiskecurry findes i et utal af udgaver – og nu får du min, som den blev idag.

Fiskecurry:

  • 1 tsk neutral olie
  • 2 tsk brune sennepsfrø
  • 1 tsk hele spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk garam masala
  • 1 spsk chiliflager
  • 1 spsk revet ingefær
  • 8 fed revet hvidløg
  • 10 karryblade
  • 2 løg – finthakket
  • 2 friske røde chili – finthakket (jeg ville hellere have haft grønne)
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • Salt og peber

 

Rist sennepsfrø og spidskommen  i en tsk olie – i en dyb pande eller gryde – indtil de begynder at poppe. Tilføj hvidløg og ingefær og lade det stege kort, inden løg, de 2 slags chili, karryblade, koriander, gurkemeje og garam masala kommes på panden. Steg i ca 5 minutter, men pas på at det ikke brænder på. Tilsæt tomaterne og bouillonterning og lade det koge yderligere 5 minutter, hvorefter kokosmælken tilsættes og koger med endnu 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Jeg tilsatte curry’en små buketter af broccoli og romanescokål og lod dem koge med de sidste 5 minutter, men andre grøntsager kan sagtens bruges.

raita grape

Udover fisk og curry serverede jeg brune ris og raita af yoghurt med hakket frisk spinat og tern af rød grape smagt til med honning, godt med peber og en anelse salt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kys