"Italienske" koteletter med kartoffelblokke

Hummus – på den fede ufede måde

humus

Denne hummus er af dåse-kikærter, men naturligvis bliver din hummus kun bedre, hvis du koge dine kikærter selv.  Opskriften er den samme uanset om de er fra dåse eller hjemmekogte, men vælger du dåseudgaven, så lov mig at bruge økologiske kikærter – de er 100 gange bedre end de konventionelle.

Sædvanligvis er hummus jo en ret fed sag, men jeg bytter olien og noget af tahinaen ud med Cheasyfraiche, så den bliver lidt mere fedtbehersket.

Jeg bruger:

  • 225 g kogte kikærter
  • 1 spsk tahina
  • Saft af en halv citron
  • 1 tsk hele spidskommen – stødt
  • 2 tsk hele korianderfrø – stødt
  • 2 tsk sumak – den ene tsk i hummusen, den anden som pynt
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1,5 dl Cheasyfrache
  • Salt og peber

 

Put alle ingredienser – undtaget den ene tsk sumak – i en dyb skål og blend det med en stavblender til den ønskede konsistens. Drys med lidt sumak som pynt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Italienske" koteletter med kartoffelblokke