Vitello tonnato - eller sådan da

Jerk-kylling med ananas/banan-salsa

jerk-e1412946220133-nyt-e1437960355422 reMiddagen idag var inspireret af det caribiske køkken. Stærk kylling, krydrede ris med kidneybønner og en sød/stærk salsa.  Der findes oceaner af forskellige opskrifter på jerk-marinade, men her får du mit bud:

Jerk-marinade:

  • 1 løg
  • 3 forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • Frisk ingefær på størrelse med en stor tommelfinger
  • 2 Scotch bonnet chili
  • 1/2 unavngivet chili
  • 2 spsk syltede jalapenos
  • Saft af en saftig lime
  • 1 spsk soya
  • 1 granatæble-melasse
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk friskrevet muskatnød
  • 2 spsk hel sort peber (ristet og stødt)
  • 2 spsk hel allehånde (ristet og stødt)
  • 1 spsk salt

 

Alle ingredienser puttes i en foodprocessor og finhakkes til en brun-grøn grumset grød.

Parter kyllingen og giv hver stykke 2 dybe snit. Fordel halvdelen af marinaden udover stykkerne og lad dem marinere mindst 5 timer. Den anden halvdel af marinaden fryser du ned til en anden god gang. Den er god til både kylling, svin og fisk.

Caribiske ris:

  • 4 dl (brune) ris
  • 1 tsk olie
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse vand
  • 1 kyllingbouillonterning
  • 1 spsk timian
  • 2 laurbærblade
  • 2 forårsløg i ringe delt i den grønne og hvide del
  • 1 dåse kidneybønner – skyllet og drænet
  • 1 hel frisk stærk chili

 

Svits det hvide af forårsløgene i lidt olie. Når de begynder at blive en anelse brune i kanten, tilsættes hvidløg, ris, timian, lauerbærblade og chili, som steges et par minutter under omrøring. Tilsæt vand, kokosmælk, bouillonterning og bønner. Skru ned på lav varme og lad det simre under låg i 15 – 35 minutter alt efter, hvilken type ris du bruger. Efter endt kogetid tilsættes ringe af det grønne på forårsløgene. Lad risene trække ca 10 minutter inden servering.

salsa-jerk-e1412946442365-ny reSalsa:

  • 3 bananer
  • 1 dåse ananas – frisk er naturligvis bedre.
  • 2 jordbær
  • 2 forårsløg
  • 2 små røde snackpebre
  • 1 rød frisk chili
  • 1 tsk chiliflager
  • saft af 2 lime
  • 2 spsk hakket mynte
  • Frisk kværnet peber

 

Skær frugt og grøntsager i små tern. Pres limefrugterne udover bananternene, så de ikke bliver brune. Saml alle indgredienser i en skål og rør forsigt rundt. Salsaen smager også rigtig godt med flager af kokos drysset i.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vitello tonnato - eller sådan da