Kyllingehjerter i flødesovs
Jeg glædes hver gang at vi får kyllingehjerter over at man kan få 500 g godhed for en sølle 20’er. Hjerter er både sunde og smager vidunderligt. Hvis du normalt er lidt skeptisk i forhold til indmad, så er det kyllingehjerter, du skal prøve.
- 500 g skyllede kyllingehjerter
- 1 tsk olie
- 1 rødløg – i smalle både
- 1 almindeligt løg i smalle både
- 2 æbler – i både
- 4 dl madlavningsfløde
- 1 stor spsk blåskimmelost
- 1 stor spsk tyttebærsyltøj (ribsgelé eller lignende vil også være glimrende)
- 2 hønsebouillonterninger
- 4 enebær – som har fået et gok
- 1 spsk timian
- Salt og peber.
Hæld lidt olie i en stegegryde og brun hjerterne let. Tilføj de to slags løg og æblerne og steg videre til begge dele har fået lidt farve.
Tilsæt timian, enebær, bouillonterninger og hæld vand i gryden til det netop dækker maden. Lad retten simre 1,5 time under låg. Tag så låget af og skru op for blusset, så væsken koger ind til en konsistens som sovs.
Tilsæt madlavningsfløde, blåskimmelost og tyttebærsyltetøj og lad retten simre, indtil fløden er kogt ind og osten er smeltet. Smag til med salt og peber.
Dagens salat af rød grønkål, druer, granatæblekerner og æble med mormordressing af fløde rørt med sukker og citronsaft.
Endvidere:
- Kartoffelmos eller kogte kartofler
- Syltede røde eller gule beder
- Tyttebærsyltetøj eller ribsgelé
Det er noget af det bedste, jeg har fået længe. Tak for opskriften.