Fiskecurry med ris og raita

Lammerack med nye kartofler og svampe/rødvins-sauce

lammeslikkepind

Idag fik vi en af mine absolut livretter – lammeracks eller lammeslikpinde, som jeg hørte dem omtalt engang. Jeg var så heldig at min lokale Kvickly havde et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til – 2 x ca 600 g lammerack for 100 kr.

Kødet gned jeg med salt, peber, rosmarin og timian og lagde det i en ovnfast fad sammen med nogle lidt bløde halverede cherrytomater drysset med herbes de Provence, salt og peber. Kødet gav jeg 25 minutter i en forvarmet ovn på 225 grader. Efterfølgende lod jeg det hvile i ca 10 minutter, inden jeg skar det ud – et ben på hvert stykke kød.

De nye kartofler fik vi bare kogte uden nogen dikkedarer. De var skønne, selvom de var fra Mallorca.

Til svampe/rødvins-saucen brugte jeg:

  • 150 g champignon i skiver
  • Ca. 1 dl rødvin
  • 4 dl madlavningsfløde
  • Skyen fra lammet/tomaterne
  • 2 lammebouillonterninger
  • 1 fed hvidløg – knust
  • 1 knips rosmarin
  • 1 knips timian
  • Salt og peber

 

Kom svampene i en gryde uden fedtstof og brun dem jævnt. Hæld rødvinen, skyen, hvidløg, krydderier og bouillonterning på og lad det koge ind til ca halv mængde.

Hæld madlavningsfløden på og lad det simre, indtil saucen har den ønskede konsistens. Giv den et par dryp kulør og smag til med salt og peber.

feta-rosenkål

Dagens salat bestod af fintsnittet rosenkål med gedefeta, solsikkekerner og en “gremolata-pesto” af olivenolie, persille, hvidløg, citron-skal og saft, solsikkekerner, salt og peber.

4 kommentarer

  • Camilla

    Denne oppskriften var utrolig god.
    Tusen takk 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tusinde tak, jeg bliver altid så glad for at få feed back på mine opskrifter – og naturligvis specielt når den er positiv 😉

      Rigtig godt nytår

      Persille

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • jesper

    tak for opskriften, sovsen var rigtig god ! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiskecurry med ris og raita