Lammerack med nye kartofler og svampe/rødvins-sauce

Vitello tonnato – eller sådan da

Jeg skulle have været til sammenskuds italiensk aften hos en veninde i går, men jeg blev desværre sløj. Mit bidrag skulle have været en af mine yndlings-retter fra det italienske køkken nemlig Vitello tonnato – koldt kalvekød i tynde skiver med en tunsovs to die for. Jeg kan kun sige én ting – prøv det!

Jeg havde håbet på et godt tilbud på egnet kalvekød. Det kunne jeg desværre ikke finde, så Vitello tonnato’en blev altså konverteret til Maiale tonnato – Svin i tun. Det klinger måske ikke helt så godt, men jeg har tidligere lavet det både med svinekød og kylling og det smager ligeså skønt.

Ingredienser:

  • Kød og kogelage:
  • 2 svinemørbrad á ca 500 g – afpudsede
  • 1 gulerod
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 laurbærblade
  • 1 stort knips timian
  • 10 peberkorn.

 

Læg kødet i en stor gryde sammen med smagsgiverne. Hæld vand i, så det lige dækker. Bring i kog, når vandet koger skal kødet have 20-25 minutter. Skum af et par gange undervejs. Tag kødet op, giv det lidt salt og læg det på køl – evt til næste dag. Gem en kop af kogevandet.

  • Tunsovsen:
  • 3 dåser tun – jeg brugte tun i vand, men i olie er mindst ligeså godt.
  • 300 g mayonnaise – enten hjemmelavet eller en rigtig god købe en af slagsen. IKKE en af dem med 100 forskellige ingredienser og ligeså mange E-numre.
  • 75 g kapers
  • 6 ansjoser – og nej, du kan ikke smage dem
  • Saft af en citron
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 dl af kogevandet fra kødet
  • Salt og peber

 

Blend alle ingredienser til tunsovsen undtaget mayonnaisen med en stavblender indtil det er næsten helt jævnt. Tilsæt mayonnaisen og rør den i tun massen med en ske. Smag til med citronsaft, salt og peber. Skær det kolde kød i tynde skiver og læg dem taglagt på et stort fad. Hæld tunsovsen udover kødet, men lad kødet titte lidt frem i kanten. Lad retten trække en times tid gerne længere.

  • Pynt:
  • Kapers
  • Bredbladet persille

 

Pynt med kapers og persille. Server med godt brød og evt en let salat. En rest smager rigtig godt i en sandwich. Ligesom tunsovsen er lækker både som dip eller på en grøn salat.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lammerack med nye kartofler og svampe/rødvins-sauce