Bao Take Away

Broccolisuppe med blåskimmelost

broccolisuppeMandagens vegetariske menu bestod af en fyldig broccolisuppe med en klat tyrkisk yoghurt og ristet ciabattabrød gnedet med hvidløg.

Opskrift:

  • 1 tsk olie
  • 1 lille rødløg – groft hakket
  • 1 lille løg – groft hakket
  • 1 stængel blegselleri i mindre stykker
  • 1 stor porre i ringe
  • 3 kartofler i tern
  • 2 fed hvidløg – groft hakket
  • 1 stort broccolihoved – delt i mindre stykker og i stok og top for sig.
  • 1 spsk herbes de Provence
  • Peber – friskkværnet
  • 1 liter vand
  • 4 grøntsagsbouillonterninger
  • 2-3 dl madlavningsfløde
  • 100 g blåskimmelost – jeg brugte Danablu
  • Saft fra en halv citron

 

Steg de 2 slags løg et par minutter, så de får lidt farve. Tilsæt blegselleri, porre, kartoffel, hvidløg, broccolistok og krydderier og steg yderligere 5 minutter under jævnlig omrøring.

Tilsæt vand og bouillonterninger og kog ca 15 minutter. Tilsæt broccolitoppen og kog yderligere 5 minutter. Hæld madlavningsfløden i og blend suppen med en stavblender og lad den koge 2-3 minutter.

Smuldrer blåskimmelosten i suppen og lad det smelte. Smag til med citronsaft, salt og peber.

pynte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bao Take Away