Forloren hare af hakket oksekød med vildtsovs

Flanksteak med indonesisk twist

flankesteak-e1412940873320-nyreMiddagen idag var en rigtig positiv oplevelse. Flanksteaken blev utrolig mør og saftig efter et par timer i en spicy indonesisk inspireret marinade – og kødet og tilbehør i form af brune ris, peanutsovs og sprød salat gik op i en højere enhed af stærkt, cremet, sprødt og friskt.

Marinade:

  • Saft af 1 lime
  • 3 spsk ketjap manis (sød indonesisk soya)
  • 3 spsk fiskesovs
  • 1 stilk citrongræs – finthakket
  • 4 fed hvidløg – revet
  • 1 tommelfinger stort stykke ingefær – revet
  • 2 spsk palmesukker eller brun farin
  • 1 spsk hel koriander – groft stødt
  • 1 spsk hel spidskommen – groft stødt
  • 1 spsk – hel sort peber – groft stødt
  • 1 spsk stærke chiliflager
  • 1 spsk gurkemeje

 

Bland hele herligheden sammen til en marinade og læg kødet i denne i mindst 1 time og gerne natten over. Vend kødet undervejs.

flank (1) reFlanksteak’en på 450 g – stegte jeg på en gloende hed grillpande 4 minutter på hver side.

Peanutsovs:

  • 1 dåse kokosmælk
  • 3 spsk peanutbutter
  • Saft af 1/2 lime
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1 spsk ketjap manis
  • 1 spsk almindelig soya
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stykke ingefær som en lille tommelfinger
  • 1 frisk chili – styrke efter dine smagsløg

 

Blend alle ingredienser sammen i en foodprocessor eller lignende. Hæld sovsen i en lille gryde og lad den simre i 20-30 minutter. Smag til med marinaden fra kødet ( jeg brugte 4 spsk). Kan serveres både kold og varm.

Salat af spidskål, snackpeber, gulerod, slikærter, rødløg, rød chili, peanuts og limesaft. Alle ingredienser undtaget peanuts og limesaft snittes i en foodprocessor. Det tager 7 sekunder og salaten smager virkelig godt.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forloren hare af hakket oksekød med vildtsovs