Højrebsbøffer med pebersauce

Lasagne med rødspætte

Jeg kunne få 10 rødspættefileter for en 50’er hos fiskemanden idag og da jeg samtidig havde lyst til lasagne, så blev det altså en fiske en af slagsen med spinat/porre, tomatsovs og ostesovs. Lasagnen ser lidt tør ud på billedet, men det er den altså slet ikke.

Ingredienser:

  • Ca 600 g rødspættefileter(eller anden fisk) delt i 2 eller 3 på langs
  • 12 fuldkorns lasagneplader
  • 1 tsk olivenolie

 

  • Tomatsovs:
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 stort hakket løg
  • 3 fed hakket hvidløg
  • 1/2 frisk rød chili – finthakket
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 spsk basilikum
  • 1 spsk oregano
  • Salt og peber

 

Klar løg, hvidløg og chili i olivenolien. Tilsæt de flåede tomater, bouillonterning og krydderier og lad det simre i 1 times tid. Tilsæt lidt vand, hvis sovsen er ved at koge tør. Smag til med salt og peber.

 

  • Spinatblandingen:
  • 1 tsk olivenolie
  • 400 g frosen helbladet spinat
  • 1 porre i ringe
  • Friskrevet muskat
  • Salt og peber

 

Steg porreringene kort i olien uden at de tager farve. Tilsæt spinat og steg grøntsagerne indtil at der ikke er mere vand på panden. Smag til med muskat, salt og peber.

 

  • Ostesovsen:
  • 7,5 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 175 revet ost – jeg brugte cheddar idag
  • Friskrevet muskat
  • Salt og peber

 

Hæld mælken i en gryde, tilsæt mel og pisk det ud i mælken, imens den bringes i kog. Lad sovsen koge et par minutter under konstant omrøring. Tilsæt osten og lad den smelte. Smag til med muskat, salt og peber.

 

Læg fiskestrimlerne i et enkelt lag i ovnfast let oliesmurt fad og krydder dem med salt og peber. Læg spinat/porre-massen i et jævnt lag ovenpå fisken og herefter ca 1/4 af ostesovsen ovenpå spinaten.

Læg et lag lasagneplader og så tomatsovsen og endnu 1/4 af ostesovsen. Så endnu et lag lasagneplader og resten af ostesovsen. Bag nederst i ovnen i ca 45 minutter på 200 grader. Hold øje med at lasagnen ikke bliver for mørk.

 

råkost farvet

Jeg serverede en flot råkost med gule, orange og lilla gulerødder, æble, tørrede tranebær og citronsaft til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Højrebsbøffer med pebersauce