Lasagne

Ovnbagt brie med rosmarin, hvidløg og hvidvin

Brie forbillede 1En rigtig lækkerbidsken som kan spises både som forret, dessert, til ostebord og natmad – og natmad var lige præcis, hvad vi fik den ovnbagte brie til idag. Vi havde spist stor frokost og var ikke sultne til aftensmad, så det blev altså til natmad i stedet. Jeg gider altså ikke stå og skrælle kartofler og stege kød kl 23, men det her er supernemt.

brie hvidløg rosmarin.jpg 2 Ovnbagt brie med rosmarin og hvidløg:

  • 1 stor brie à 500 g
  • 1 kvist rosmarin – delt
  • 2-3 fed hvidløg – skåret i splittet
  • Ca 1,5 dl tør hvidvin

 

Læg osten i et ovnfast fad. Prik små huller i osten med en urtekniv og stik hvidløgssplitter og små kviste af rosmarin i hullerne.

Hæld en god sjat hvidvin over osten og bag den i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter.

brie klarResten af hvidvinen kan snildt drikkes til. Det er en skrøne at rødvin altid er bedst til ost – faktisk er mange oste et bedre makkerpar sammen med hvidvin.

brie på brød.jpg 2Yderligere:

  •  Godt brød
  • Eventuelt valnødder i honning eller en sød chutney
  • Eventuelt en let salat.

2 kommentarer

  • Ja, du har fuldkommen ret, at det bare er en supernem og velsmagende ret. God idé at bruge brie på denne måde (nu hvor Mont d’or-sæsonen er ovre) 🙂
    Mange hilsner, Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Ja, og så er brie også lidt billigere, når lysten kommer over en på en almindelig hverdag 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lasagne