Chilimayo

Stegt makrel med kartoffelsalat med rygeost

makrelos-e1412941393529-48 ny

Vi tog forskud på den danske sommer idag med et par rigtige “danske klassikere”.

Makrellerne havde jeg fået fiskemanden til at rense, så de skulle blot skylles og krydres med salt og peber 15 minutter før stegning – og så var jeg nødt til at hugge hoveder og haler af dem ellers kunne de ikke være på panden.

Jeg stegte dem 6-7 minutter på hver side. På en anden pande stegte jeg spidskål i kvarte i en lille smule smør nogenlunde ligeså lang tid som makrellerne. Vend dem undervejs, så de bliver gyldne på alle sider og giv dem lidt salt straks inden servering.

kartoffelsalat-med-rygeost 48Kartoffelsalat:

  • 500 g kogte nye kartofler – halverede med skræl
  • 175 g rygeost
  • 300 g Cheasyfraiche
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 bundt finthakket purløg – gem lidt til pynt
  •  2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • 200 g ærter
  • 8-10 radiser i skiver
  • 7-8 asparges i små stykker
  • Skal af en halv citron

 

Lav en dressing af rygeost, Cheasyfraiche, løg, purløg, hvidløg, hvidvinseddike, salt og peber. Tilsæt kartofler, ærter, asparges og radiser og vend det rundt. Pynt med purløg og fintrevet citronskal.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chilimayo