Quinoasalat med laks

Caribiske kødboller med grillet ananas

ll (1)2Det er egentlig sjovt at noget så dansk som hakket kalv og flæsk blot med en lidt anden krydring og andet tilbehør end sovs og kartofler,  kan få lige den “nationalitet”, man ønsker. Idag fik min pakke hakket kalv og flæsk fra Kvickly en tur med den caribiske pensel.

Opskrift – kødboller:

  • 450 g hakket kalv og flæsk 3-6%
  • 2 spsk “mexicansk krydderi”
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 2 forårsløg – finthakket
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser til en fars og form 10-12 kødboller. Steg dem på panden ca 10 minutter ialt.

Opskrift – salat:

  • 3 håndfulde frisk spinat – groft hakket
  • ½ ananas i skiver
  • 2 forårsløg i skrå skiver
  • 1 stor kvist bredbladet persille
  • 1 lime – skåret i både
  • 1 knips chiliflager eller 1 rød chili i tynde ringe

 

Læg ananasskiverne på en hed grillpande og steg dem 3-4 minutter på hver side. Vend kun én gang. Anret den hakkede spinat på et fad. Læg den grillede ananas skåret i mindre stykker og kødbollerne på spinaten. Drys med forårsløg og pynt med persille, lime og chili.

chilicheasy-e1435835033843 nyServer med brød – f.eks pita eller naan, samt yoghurt vendt med stærk chilisovs (jeg brugte sambal oelek)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoasalat med laks