Skinkeschnitzelruller med ost og bacon i paprikasovs

Linseburger med hjemmelavet ketchup og danablucreme

linseburger

Heldigvis er meatless monday ikke en hindring for at få sig en svedig og snasket burger. Jeg slap nemt over “bøffen”, da jeg havde et par stykker i fryseren, fra sidste gang jeg lavede linseburger. Du kan se her, hvordan jeg gjorde: http://persille.bloggersdelight.dk/?s=vegetarburger.

Til gengæld valgte jeg så at lave min ketchup selv. Der er næsten intet arbejde i det og den smager super godt, så det skulle du til prøve.

Ketchup

Opskrift – ketchup:

  • 500 g tomater – gerne bløde og lidt overmodne
  • 1 æble
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 0,75 dl eddike
  • 2 tsk fivespice
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk piri piri chiliflager
  • 5 hele nelliker
  • Salt og peber
  • 15 g Stevia (alternativt 150 g sukker)

 

Hak tomat, æble, løg og hvidløg groft og kog det sammen med resten af ingredienserne – undtaget Stevia – indtil æblerne er helt bløde.

Blend grøntsags-massen med en stavblender til en homogen masse og bland Stevia i. Kog yderligere et par minutter og smag til med salt, peber og evt. lidt mere eddike.

Danablucreme

Opskrift – danablucreme:

  • 1,5 dl Cheasyfraiche
  • 50 g danablu
  • Salt og peber

 

Rør ost og Cheasyfraiche sammen. Det er naturligvis nemmest, hvis osten ikke er køleskabskold og hård. Smag til med salt og peber.

Udover ketchup og danablucreme serverede jeg også romainesalat, tomat, agurk og rødløg i burgerne. Bollerne var Kvicklybagerens pitabrød, som jeg lige havde penslet med lidt olie og drysset med salt og sorte sesamfrø, inden de fik et par minutter i ovnen.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skinkeschnitzelruller med ost og bacon i paprikasovs