Ærtesuppe

Muslingesuppe

muslingesuppe reJeg har ondt i halsen, så vi har fået suppe igen i dag – nemlig en lækker  muslingesuppe med hvidvin, urter og fløde.

Opskrift:

  • 1 kg rensede blåmuslinger. (Du kan læse, hvordan man gør f.eks her: http://www.gastro.dk/opskrifter/tema/Sadan-renser-du-dine-muslinger/ ).
  • 1 stor gulerod i små tern
  • 2 stængler bladselleri i små tern
  • 1 porre i tynde ringe
  • 1 fennikel i tynde strimler
  • 2 fed hvidløg – finthakkede
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk herbes de Provence
  • Evt 1 tsk chiliflager eller karry
  • 2,5 dl madlavingsfløde
  • 1/2 flaske tør hvidvin
  • Salt og peber

 

Klar grøntsagerne sammen med herbes de Provence (og chili eller karry)  i olivenolie i 2 minutter uden at det tager farve. Kom muslinger og vinen på og kog et par minutter under låg, indtil muslingerne har åbnet sig. Kom fløden på og kog op. Smag til med salt og peber. Drys evt med frisk hakket persille og/eller dild. Serveres med godt brød.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærtesuppe