Svinekam med italienske tendenser

Penne med oksekød og svampe

pasta-med-okse-e1412975672971 re reI dag stod den igen på “tilbudscuvette” – ikke som steg, men skåret i strimler og sammen med pasta og tomatsalat. Hvis du skærer cuvette relativt tyndt og lynsteger det, så får du altså dejligt mørt oksekød med masser af smag. Jeg gav 49 kr for næsten 1 kg – halvdelen har jeg brugt i dag og den anden halvdel bruger jeg i morgen, så det er ovenikøbet også billigt.

Opskrift:

  • Ca 500 g oksecuvette afpudset og skåret i strimler
  • 8 store champignon i skiver
  • 1 rødløg – hakket
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • 1 stor spsk hakket frisk rosmarin
  • 1 stor spsk hakket frisk timian
  • 1,5 dl tør rødvin
  • 3,5 -4 dl madlavningsfløde
  • 1 oksebouillonterning
  • Salt og peber
  • 3 håndfulde rucola
  • Frisk revet Pecorino
  • 400 g fuldkorns penne – koges så det er klar nogenlunde samtidig med kødet.

 

Brun champignonerne på en dyb tør pande. Når de har afgivet lidt væske, kommer du halvdelen af rødløget, halvdelen af hvidløget og halvdelen af de friske krydderurter på panden også. Steg indtil champignonerne bider på panden og tilsæt så madlavningsfløden og bouillonterningen. Kog fløden ind til en lidt for tyk sauce og sæt til side.

Varm en stegegryde eller lignende op til den er virkelig varm. Kom kødet på sammen med resten af løget, hvidløget og krydderurterne samt salt og peber og steg det, indtil det har fået lidt farve på begge sider. Hæld  rødvin på og lad det koge lidt ind. Tilsæt champignonflødesovsen og vend det sammen. Vend den nykogte ikke alt for velafdryppede pasta i.

Server med rucola og frisk revet pecorino på toppen og tomatsalaten til. Tilbehøret er en vigtig del af retten og uden det, vil retten ikke “hænge sammen”.

tmso reTomatsalat af cocktailtomater, hakket rødløg, oliven og olie/eddike-dressing med hvidløg, frisk oregano, salt og peber.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svinekam med italienske tendenser