Varmrøget laks med grøn couscous/bønne-salat og avokado/feta-creme

Shish kebab af gris med rispilaf

spyd-tallerken reAlle der ikke har mulighed for en rigtig grill, burde have en grillpande. Jeg er simpelthen så glad for min. Hemmeligheden er tålmodighed. Vent 10 minutter efter du har sat panden på komfuret med at lægge det, du skal stege på panden, så bliver det super lækkert med de helt rigtige grillmærker.

Idag fik vi shish kebab, men lidt atypisk lavet af gris – nemlig stykker af nakkefilet, som er ideelt til grill. Hertil ris pilaf – også med et mellemøstligt tvist og så selvfølgelig masser af grønt.

spyd reShish kebab:

  • Ca 600 g nakkefilet i passende stykker
  • 2 spsk  ras el hanout
  • 3 fed hvidløg – presset
  • Bladene fra en stor kvist rosmarin
  • 2 spsk granatæblemelasse (jeg køber hos min etniske grønthandler
  • 2 spsk olie
  • Salt
  • 8- 10 træspyd (Lad spydene trække i vand et kvarters tid inden brug, så der ikke går ild i dem under stegningen).

 

Bland alle ingredienser undtaget salt og lad kødet trække med krydderierne mindst 1 time i køleskab. Sæt kødet på spydene, drys med salt og steg dem på den glohede grillpande ca 15 minutter ialt.

Ris pilaf:

  • 3 dl brune ris – koges som anvist på pakken
  • 1 spsk olie
  • 2 løg – delt i 4 og skåret i skiver
  • 1 spsk god karry
  • 2 hvidløg – finthakket
  • 1 håndfuld mandler – groft hakket
  • 1 håndfuld rosin
  • 1 håndfuld persille – finthakket
  • 1 lille bundt purløg – klippet
  • Salt

 

Steg løgene bløde og brune i olien sammen med karry. Når løgene er næsten færdige, tilsættes hvidløg, mandler og rosiner. Bland løg-blandingen i de færdige ris. Vend persille og purløg i og smag til med salt.

melonsalat reVandmelon med feta, ristede græskarkerner og frisk mynte er af israelsk oprindelse og smag super skønt til.

grønt reServer lidt grønt, salt og stærkt til, samt yoghurt rørt med lidt chilisovs.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varmrøget laks med grøn couscous/bønne-salat og avokado/feta-creme