Solskinskylling og salat med sprødt drys

Varmrøget laks med grøn couscous/bønne-salat og avokado/feta-creme

varmrøget 58Sådan et stykke varmrøget laks kræver ikke meget arbejde (jeg luner det blot i ovnen), men så kan man jo vælge at bruge lidt ekstra energi på tilbehøret. Jeg havde en rest couscous fra igår og en moden avokado, som jeg gerne ville bruge til middagen idag. Det blev til en smagfuld dansk/mellemøstlig fusions-ret.

couscousbønne 58Couscous/bønne-salat:

  • 200 g kogt couscous
  • 1 dåse cannellinibønner
  • 1 stor håndfuld frisk spinat
  • 1 håndfuld blandede frisk krydderurter – jeg brugte timian, rosmarin, mynte og oregano
  • 2 fed hvidløg
  • Saft fra ½ citron
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk dukkah (hvis du ikke har din egen dukkah, så erstat med nødder, kerner og/eller frø og lidt stødt koriander og spidskommen.
  • 2 forårsløg i ringe
  • 1 stærk grøn chili i små tern
  • Salt og peber

 

Blend spinat, krydderurter, hvidløg, citronsaft og olivenolie med en stavblender til en grøn grød. Tilsæt couscous og dukkah og bland godt. Vend bønner, chili og forårsløg i – pas på at du ikke moser bønnerne. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Couscous/bønne-salaten er for tung alene, men skal have modspil af en grøn salat. På tallerkenen kan de evt. blandes sammen, men jeg kan godt lide at servere dem hver for sig, så couscousen ikke bliver for våd og salaten ikke mister sin sprødhed.

salat-til-cous-e1401471566529 58Blandet salat af: 

Spæde blandede salater, agurk, tomat, rødløg, asparges og  sorte oliven blot vendt med lidt citronsaft, presset hvidløg, salt og peber.

avokadofeta 58Avokado/feta-creme:

  • 1 avokado
  • 75 g feta
  • 2 fed hvidløg – presset
  • Saft af ½ citron
  • 3 spsk Cheasyfraiche
  • Salt og peber

 

Blend avokado, feta, hvidløg og citron med en stavblender til en glat masse. Vend Cheasyfraiche i med en ske. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solskinskylling og salat med sprødt drys