Flad kylling med lun salat med blomkål, kartofler, rosiner og andet godt

Entrecôte med gedeostecreme og rødvinsglace

gedeost4

Idag var jeg så heldig at jeg modtog en kasse fra Taverna med et udvalg af deres lækre Middelhavsoste – blandt andre deres Gourmet Gedeost. Den og nogle gode bøffer dannede udgangspunktet for aftensmaden idag.

Bøfferne stegte jeg kortvarigt på en ultra hed grillpande efter at have givet dem godt med salt og peber. Jeg kan lide dem røde, så det er vitterlig vupti vupti på hver side.

Gedeostcreme:

 

I al sin enkelhed. Rør gedeosten lind med mælk, som tilsættes lidt efter lidt.

Rødvinsglace:

  • 4-5 dl rødvin
  • 1 lille løg – finthakket
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 oksebouillonterning
  • 1 stor spsk iskoldt smør

 

Kom rødvin, løg, hvidløg, bouillonterning og rosmarinkvisten på panden og kog det ind til en konsistens som sirup og indtil løgene er helt bløde. Rør i det indimellem og pas på at det ikke brænder på. Når det har rette konsistens, tages det af varmen og smørret røres i.

Server bøffen med en klat gedeostecreme og lidt rødvinsglace og giv resten til i skåle ved siden af.

Yderligere serverede jeg lidt hakket frisk spinat, frisk basilikum og et drys ristede pinjekerner, samt ovnstegte skiver af aubergine, halve små kartofler, løg og tomat i både, som jeg forinden havde vendt med lidt olivenolie og krydret med herbes de Provence, hvidløg og salt og peber.

PS: Indlægget er sponsoreret af Taverna, men de viste opskrifter og holdningen til deres produkter er mine egne.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flad kylling med lun salat med blomkål, kartofler, rosiner og andet godt