Grydestegt mormor-kylling med rysteribs og agurkesalat

BLT-sandwich med basilikum-mayonnaise

bltJeg er altså lidt lad på grund af varmen, så jeg gider ikke rigtig stå i køkkenet alt for længe og svede tran henover komfuret, men med en BLT-sandwich så kan det næsten heller ikke være nemmere.

For de uindviede så står BLT for Bacon, Lettuce og Tomato – altså en bacon, salat og tomat-sandwich. Enkelt, men velsmagende. Normalt smører man bare brødet med almindelige mayonnaise, men jeg valgte at kæle lidt for den og lave en udgave med frisk basilikum.

Opskrift:

  • 2-3 små flûtes eller andet brød
  • 2 pakker bacon
  • 2-3 tomater i skiver
  • Salatblade
  • 1 portion basilikum-mayonnaise – se opskrift længere nede på siden

 

Steg baconen – jeg gør det i ovnen. 10 minutter på 225 grader på et stykke bagepapir. Ingen sprøjt, sprutten og stank og ikke et helt køkken, der er fedtet efterfølgende. Lad evt lige baconen dryppe af på et stykke fedtsugende papir efter stegningen. Lun eller rist brødet i ovnen samtidig med baconen.

Byg din BLT-sandwich af det lune brød, basilikum-mayoen, sprød salat, tomat og den varme bacon.

mayoBasilikum-mayonnaise:

  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk grov sennep
  • Ca 1 dl smagsneutral olie
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Salt og peber

 

Rør æggeblommen med sennep. Tilsæt olie drypvis, imens der piskes. Jo længere du kommer i processen, des mere olie kan der tilsættes af gangen. Pisk indtil olien er optaget imellem hver gang, du tilsætter mere olie. Fortsæt til den ønskede konsistens opnås.

Kom basilikumen i en morter og stød den til en grøn grød med en anelse salt. Alternativt kan du hakke den meget fint. Bland basilikum og mayonnaise og smag til med salt og peber.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grydestegt mormor-kylling med rysteribs og agurkesalat