Spicy gris og agurkesalat på kinesisk

Grydestegt mormor-kylling med rysteribs og agurkesalat

Sol, sommer og mormorkylling, så kan det næsten ikke blive bedre. Her får du – ikke min mormors, men min nemme hverdags-version tilberedt af “lår-mix”.

Mormorkylling:

 • Ca 1000 g kyllinge-over og underlår
 • 1 løg i både
 • 1 lille gulerod i mindre stykker
 • 1 fed hvidløg – grofthakket
 • 1 laurbærblad
 • 1 par kviste timian
 • 1 par kviste rosmarin
 • Salt og peber
 • 4 dl madlavningsfløde
 • 1 spsk ribsgelé, sukkerlage fra rysteribs eller lignende sødt
 • Evt. ½-1 hønsebouillonterning
 • Lidt kulør

 

Krydr kyllingstykkerne med salt og peber og læg dem i en stegegryde med skindsiden nedad. Brun kyllingen på begge sider og kom løg og gulerod, samt krydderurter i gryden. Hæld vand på, så det ca, når halvt op ad kyllingstykkerne.  Lad kyllingen simre i ca 45 minutter under låg. Vend stykkerne undervejs.

Tag kyllingen op og hold varm. Fjern de største kviste timian og rosmarin og laurbærbladet og kom madlavningsfløden i kyllingfonden. Blend med en stavblender, så du får en jævn sovs. Tilsæt ribsgelé og evt. ½ eller 1 hel hønsebouillonterning, hvis din kyllingfond ikke smager af så meget. Lad sovsen simre, indtil den har en pasende konsistens. Farv sovsen med lidt kulør og smag til med salt og peber. Server kyllingen med sovsen, rysteribs, agurkesalat og kogte kartofler.

Rysteribs:

 • 200 g ribbede ribs
 • 100 g sukker

 

Kom skiftevis ribs og sukker i et glas med tætsluttende låg. Ryst glasset, så sukkeret fordeler sig udover ribsene, men uden at de går i stykker. Lad bærene trække koldt 1 times tid. Ryst glasset jævnligt.

Agurkesalat:

 • ½ agurk i tynde skiver
 • 100 g  syltede perleløg
 • 1 dl lagereddike
 • ½ tsk fennikelfrø
 • 1 spsk sukker
 • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser undtaget agurk og perleløg og rør indtil sukkeret er opløst. Jeg kan lide min agurkesalat ret sur, så måske du vil have mere sukker i. Kom agurk og perleløg i lagen og lad den trække køligt 1 times tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy gris og agurkesalat på kinesisk