Salade niçoise med grillet tun - my way

Helt og aldeles uautentisk thai-kylling

thaikyl nyJeg er stadig igang med at rydde ud i gemmerne og få gjort kål på alle sjatterne af sovse, pastaer, marinader og mystiske fluridummer af alverdens nationaliteter. Naturligvis så der kan blive plads til nye fremmedartede og uimodståelige flasker, dåser og bøtter.

Menuen idag bærer da også præg af denne oprydning og ville givetvis få enhver thailænder til at ryste overbærende på hovedet, men det smagte rigtig godt og det er jo sådan set det væsentligste.

Kyllingen:

  • 4 kyllingoverlår
  • ca 2 dl yoghurtdressing med chili og hvidløg
  • 2 spsk panang-karrypasta
  • 1, 5 dl filippinsk bananketchup – alternativt almindelig ketchup
  • 0,5 dl kechap manis – sød indonesisk soyasovs
  • 2 spsk fiskesovs
  • 2 spsk honning

 

Skær et par dybe snit i hvert kyllinglår og læg dem i et ovnfast fad. Vend kyllingstykkerne i yoghurtdressingen – alternativt i yoghurt rørt med et fed presset hvidløg, 1 knips chiliflager, salt og peber. Lad kødet trække en times tid i køleskab. Rør imens en BBQ-marinade af ketchup, panang-karrypasta, kechap manis, fiskesovs og honning.

Sæt kyllingen i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Tag kyllingen ud, hæld BBQ-marinaden over og steg yderligere ca 15 minutter i ovnen. Pas på at det ikke bliver brændt.

Grøntsager og sovs:

  • 1 dåse kokosmælk – ikke light. Brug heller lidt mindre, hvis du vil spare på fedtet
  • 2 spsk panang-karrypasta
  • 2 fed hvidløg – finthakke
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 spsk fiskesovs
  • 1 gulerod i mindre stykker
  • 1 rød peber i strimler
  • 1 rødløg i både
  • ½ squash i mindre stykker
  • 4 forårsløg i skrå skiver
  • Saft af ½ lime
  • 1 håndfuld ristede peanuts
  • Lidt thaibasilikumblade

 

Svits i en dyb pande panang-karrypasta, hvidløg og ingefær 1 minut i lidt af “kokosfløden” øverst fra dåsen. Tilsæt resten af kokosmælken og fiskesovs. Kog et par minutter. Kom gulerod, squash og rødløg i sovsen og lad den simre yderligere et par minutter. Tilsæt så rød peber og forårsløg og lad retten koge endnu 2 minutter. Smag til med limesaft og evt. mere fiskesovs.

Drys med thaibasilikum og peanuts og server sovsen sammen med ris til kyllingen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salade niçoise med grillet tun - my way