Kold grøntsagssuppe med mandler og krebsehaler
Det er ikke den store appetit, der præger værket, når det er så varmt som i de seneste par dage – slet ikke når jeg samtidig er møg forkølet og hoster som en sælhund, men lidt skal man alligevel have og en kold grøntsagssuppe er dejlig læskende i varmen og samtidig fuld af sunde sager til at bekæmpe forkølelsen med.
Opskrift:
- 1 agurk – tag næsten halvdelen fra til pynt
- 4 asparges
- 1 stor grøn peberfrugt
- 1 stor stængel bladselleri
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ stærk grøn chili
- 1 lille hoved hjertesalat
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld basilikum
- 50 g smuttede mandler – tag lidt fra til pynt
- ½ liter yoghurt naturel
- 3 spsk olivenolie
- 3 spsk æbleeddike
- 3 grøntsagsbouillonterninger opløst i en anelse varmt vand
- Ca 3 dl vand evt. som isterninger
- Salt og peber
- 2 dl cheasyfraiche
- Ca 150 g krebsehaler
Hak grøntsagerne groft – husk at tage et stykke agurk fra. Blend grøntsagerne sammen med krydderurter, mandler, yoghurt, olivenolie, æbleeddike, bouillon og vand/isterninger til en homogen masse. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere æbleeddike. Lad suppen trække ½ time i køleskab eller fryser.
Skær det resterende stykke agurk i små tern og server suppen iskold med dem, en klat cheasyfraiche og krebsehalerne. Giv evt. godt brød til
Ingen kommentarer endnu