Rib-eye med chimichurri og sprød salat
Idag stod den på dejlige røde bøffer, men med sommerligt tilbehør – nemlig en sprød salat, lunt ciabattabrød og den argentinske salsa chimichurri.
Der findes tusindevis forskellige opskrifter på chimichurri og ligesom det er umuligt at fortælle, hvilken opskrift på “brun sovs”, der er den originale, således er det også med chimichurri. Her får du mit bud på, hvordan den også kan laves.
Chimichurri:
- 1 håndfuld persille
- 1 håndfuld baillikum
- 2 spsk friske oreganoblade
- 2 spsk friske timianblade
- 1 spsk tørret mynte
- 1 forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 1 lille rød chili
- 1 tsk chiliflager
- Ca 0,25 dl æbleeddike
- Saft af ½ citron
- 1 dl olivenolie
- Salt og peber
Kom alle ingredienser i en foodprocessor, blender eller lignende og kør til en næsten ensartet creme. Smag til med salt, peber og evt mere eddike. Lad chimichurryen hvile i køleskab i mindst en time inden servering.
Bøfferne stegter jeg blot ca 1 minut på hver siden på en gloende hed grillpande, efter at de havde fået godt med salt og peber.
Dagens salat bestod af icebergsalat, rød og gul peber, radiser, gulerod, agurk og rødløg. Havde jeg haft det, så havde jeg taget feta i også.
Ser super lækkert ud, haps!
Du skal være hjertelig velkommen til at kigge forbi –
Knus Michelle Eckert // michelleeckert.bloggersdelight.dk ♥