Rib-eye med chimichurri og sprød salat

Spicy gris og agurkesalat på kinesisk

kina reI dag stod den på “sidste anvendelsesdags-svinekoteletter” til 10 kr for 500 g i min lokale Netto. Jeg valgte at lave dem med kinesisk islæt og servere dem sammen med fuldkorns-ris og en syrlig/stærk agurkesalat.

Opskrift:

  • 500 g svinekoteletter eller andet magert svinekød i tynde strimler.
  • 1 portion marinade – se opskrift længere nede på siden
  • 1 spsk olie
  • 1 aubergine i ca 4 x 4 cm tern
  • 2 rødløg i både
  • Salt
  • 2 forårsløg skåret i tynde ringe

 

Læg svinekød-strimlerne i marinaden og lad dem trække i et par timer i køleskab. Tag dem ud af køleskabet ½ times tid før, du skal bruge dem, så de ikke er så kolde.

Steg aubergine gyldne i olie i en dyb pande. Kom løg på og lad også dem få lidt farve. Tilsæt kødet og marinaden og steg yderligere  7-8 minutter, så alt kødet er netop gennemstegt og marinaden har glaseret kød og grøntsager. Smag til med salt. Tag panden fra varmen og drys med forårsløg.

Marinade:

  • 3 spsk soya
  • 2 spsk sød soya
  • 3 spsk østerssovs
  • 1 spsk kinesisk riseddike – alternativt balsamico
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk honning
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 1 tommelstort stykke ingefær – fintrevet
  • 2 spsk sichuanpeber – stødt eller kværnet
  • 1 tsk stærke chiliflager
  • 1 forårsløg – finthakket

 

Bland alle ingredienser til en marinade.

kinesisk-a reAgurkesalat:

  • 1 agurk
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 spsk balsamico
  • 1 knips stødt sichuanpeber
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 1 rød stærk chili i små tern
  • Salt
  • Evt 1 spsk gulerod i små tern som pynt

 

Halvér agurken og skrap kernerne ud med en ske. Skær agurken i skiver. Bland de øvrige ingredienser til en lage og kom agurkeskiverne heri. Lad agurkesalaten trække ½ times tid inden servering.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rib-eye med chimichurri og sprød salat