Hyben/fersken-chutney med chili

Koteletter med cidersovs og salat med grønne bønner

kotelet med cidersovs Igår bad jeg min datter tage kød til aftensmaden i dag ud af fryseren, og ikke særligt overraskende valgte hun koteletter med skaft.

Koteletterne fik ca 6 minutter på hver siden på en godt varm grillpande. Forinden havde de fået godt med salt og peber. Jeg lod dem lige hvile et minutter inden servering.

Cidersovs:

  • ½ lille løg – finthakket
  • 1 tsk smør
  • Ca 3 dl usødet æblecider
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 1 bouillonterning.
  • 1 spsk soyasovs
  • 1 tsk finthakket rosmarin
  • 1 spsk finthakket persille
  • Salt og godt med peber

 

Klar løget i lidt smør. Tilsæt æblecider og kog det ind til ca det halve. Kom madlavingsfløde, bouillon, soyasovs og rosmarin i gryden og kog ind til passende konsistens. Tilsæt persille og smag til med salt og peber.

grønnebønnerSalat med grønne bønner:

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1½ tsk dijonsennep
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 tsk rosmarin – finthakket
  • 1 tsk timian – finthakket
  • 1 tsk oregano – finthakket
  • Salt og peber
  • 2 store håndfulde grønne bønner
  • 1 stor tomat – i tern
  • 1 lille løg – skåret i tynde ringe
  • Ca 75 g feta – i mindre stykker

 

Pisk olivenolie, hvidvinseddike, sennep, hvidløg, rosmarin, timian, oregano, salt og peber sammen til en dressing. Stil til side.

Nip og kog de grønne bønner i ca 5 minutter. Køl dem straks af i iskoldt vand. Vend dem i dressingen sammen med tomattern og løgringe. Drys med feta.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyben/fersken-chutney med chili