Ferskenkage

Lynkebab af hakket okse

kebab nyTil aftensmad fik vi det, som vi hjemme hos os kalder lynkebab – ikke fordi det skulle gå specielt hurtigt idag, men fordi det bare smager rigtig godt. Kødet er krydret med blandt andet ras el hanout, som er en nordafrikansk krydderiblanding, der nærmest smager, som “at være der selv”. Jeg laver min egen, men den kan også købes færdigblandet. Næste gang jeg laver en portion, skal jeg nok lave et indlæg på bloggen med billeder og opskrift.

Opskrift:

  • 500 g hakket oksekød – jeg bruger den med 3-7 % fedt
  • 2 tsk olie
  • 1 stort løg – hakket
  • 1 solohvidløg – finthakket
  • 1 spsk ras el hanout
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
  • Salt og peber

 

Klar løg og hvidløg i lidt olie i en dyb pande. Kom kød, ras el hanout, kanel og chiliflager på panden og steg, imens du rører jævnligt, indtil kødet er brunet og “fnuldret” – ligesom til kødsovs. Skub kødet lidt til side og tilsæt tomatpuré og lad den svitse 1 minut, inden du blander den sammen med kødet.  Hæld en kop vand på og lad retten simre, imens du laver dressing og ordner grøntsager.

Smag kødet til med salt og peber og lad det stege 1-2 minutter efterfølgende. Det må gerne have en ret fast konsistens. Server med dressingen, grøntsager og lune fuldkorns-pitabrød.

kebabdreDressing:

  • 3,5 dl cheasyfraiche
  • 1 solohvidløg – presset
  • 1 spsk ingefær -friskrevet
  • ½ frisk chili – finthakket
  • Saft ½ saftig lime
  • 1 håndfuld persille – finthakket
  • 2 tsk tørret mynte
  • 2 tsk tørrede dildspidser
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser sammen til en dressing og lad den trække, imens du ordner grøntsager og varmer pitabrød.

kebabgrDagens grøntsager – iceberg salat, tomat, agurk, forårsløg og lime.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferskenkage