Ovnbagt laks og grøntsager med artiskokcreme
I dag fik jeg fat i et dejlig stykke laks på lidt over 700 g for 90 kr. Den ene halvdel røg i fryseren og den anden halvdel, spiste min datter og jeg til aftensmad. Både laks, kartofler og grøntsager blev tilberedt i ovn, så det var dejlig nemt. Artiskokcremen er der heller ikke mange ben i, hvis man har en foodprocessor.
Laks og grøntsager:
- 1 stykke laks på ca 350 g
- Salt og peber
- 6 kartofler i kvarte
- 1 stor gulerod i tykke skrå skiver
- 1 grøn peber i brede strimler
- 2 håndefulde grønne bønner
- 2 nye løg i kvarte
- 2 skiver bacon i tern
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk frisk timian
- 1 knips chiliflager
- 1 spsk olivenolie
- ½ citron
Kom alle grøntsagerne i et ovnfast fad og vend dem med olie, bacon, hvidløg, timian, chiliflager, salt og peber. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn. Efter 20 minutter krydres laksen godt med salt og peber og trækker i 15 minutter.
Når laksen har trukket de 15 minutter, tages grøntsagsfadet ud af ovnen og grøntsagerne skubbes lidt til side og laksen lægges i fadet. Sæt fadet i ovnen og skru ned på 200 grader. Efter 15 minutter er laks, kartofler og grøntsager færdige og tages ud af ovnen. Pres citronen udover laks og specielt grøntsagerne.
- 1 dåse artiskokker naturel
- 200 g ricotta
- 100 emmentaler – mindre stykker
- 2 fed hvidløg – groft hakket
- Saft af en lille halv citron
- Salt og peber
Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend dem til en homogen masse. Smag til med citronsaft, salt og peber. Server cremen som dyppelse til laks og grøntsager.
Ingen kommentarer endnu