Spaghetti med sardiner, citron, parmesan og sprødt drys
Normalt spiser man ikke ost til fiske-pastaretter, men det skal der altså til denne. Både i selve retten og drysset ovenpå sammen med sprødt drys af stegte krydrede brødkrummer.
Start med at lave de sprødstegte brødkrummer.
Sprødt drys:
- Brød svarende til 2-3 skiver ciabattabrød
- 1 lille håndfuld persille – grofthakket
- ½ solo hvidløg – grofthakket
- Salt og peber
- 1 spsk olivenolie
Findel brød, persille og hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt salt og peber. Varm olien på en pande og steg brødblandingen heri i 2-3 minutter, indtil det er sprødt og lysebrunt. Sæt til side og server i en skål på spisebordet, så hver især selv kan drysse det på pastaretten.
- Ca 300 g fuldkorns-spaghetti
- 3 spsk olivenolie
- 1 solo hvidløg – presset
- 1 knips chiliflager
- 1 stor spsk koncentreret tomatpuré
- Saft af 3 små citroner
- Salt og peber
- 1 stor håndfuld persille – finthakket
- Ca 100 g friskrevet parmesanost
- 2 dåser sardiner i olie – drænet og så vidt muligt uden ben
Kog pastaen som anvist på pakken. Imens varmes olivenolie på en pande og hvidløg og chiliflager svitses heri i 20-30 sekunder. Tilsæt tomatpuré og steg yderligere 1 minut.
Rør tomat/hvidløgsolien med citronsaft, salt og peber. Kom persille og parmesan i og vend det sammen. Bland den færdigkogte og varme spaghetti i og vend forsigtigt sardinerne i mindre stykker i pastaen.
Server med det sprøde brød-drys, friskrevet parmesan og en enkel salat.
Dagens salat af iceberg, tomat, agurk, forårsløg og sorte oliven.
Ingen kommentarer endnu