Frikadeller med rosmarinsovs og farverige grøntsager

Spaghetti med sardiner, citron, parmesan og sprødt drys

sardin-e1435841147450 reNormalt spiser man ikke ost til fiske-pastaretter, men det skal der altså til denne. Både i selve retten og drysset ovenpå sammen med sprødt drys af stegte krydrede brødkrummer.

krumme1-e1435841535926 ny

Start med at lave de sprødstegte brødkrummer.

Sprødt drys:

  • Brød svarende til 2-3 skiver ciabattabrød
  • 1 lille håndfuld persille – grofthakket
  • ½ solo hvidløg – grofthakket
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie

 

Findel brød, persille og hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt salt og peber. Varm olien på en pande og steg brødblandingen heri i 2-3 minutter, indtil det er sprødt og lysebrunt. Sæt til side og server i en skål på spisebordet, så hver især selv kan drysse det på pastaretten.

sardintal-e1435840824713 reSpaghetti med sardin

  • Ca 300 g fuldkorns-spaghetti
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 solo hvidløg – presset
  • 1 knips chiliflager
  • 1 stor spsk koncentreret tomatpuré
  • Saft af 3 små citroner
  • Salt og peber
  • 1  stor håndfuld persille – finthakket
  • Ca 100 g friskrevet parmesanost
  • 2 dåser sardiner i olie – drænet og så vidt muligt uden ben

 

Kog pastaen som anvist på pakken. Imens varmes olivenolie på en pande og hvidløg og chiliflager svitses heri i 20-30 sekunder. Tilsæt tomatpuré og steg yderligere 1 minut.

Rør tomat/hvidløgsolien med citronsaft, salt og peber. Kom persille og parmesan i og vend det sammen. Bland den færdigkogte og varme spaghetti i og vend forsigtigt sardinerne i mindre stykker i pastaen.

Server med det sprøde brød-drys, friskrevet parmesan og en enkel salat.

Dagens salat af iceberg, tomat, agurk, forårsløg og sorte oliven. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frikadeller med rosmarinsovs og farverige grøntsager