Mayonnaise i en lidt luftigere udgave

Spicy kyllingelår med ananas/avokado/bønne-salat og ingefærdressing

 

11nyDagens menu sendte tankerne til Caribien. Stærkt, krydret, sødt og saftigt.

Kyllingen:

  • 900 g kyllingelår
  • Saft af 1 lime
  • 5 spsk soya
  • 2 spsk olie
  • 4 fed hvidløg – presset
  • 2 spsk friskrevet ingefær
  • 1 meget stærk rød chili – i små tern
  • peber
  • Salt
  • ½ dåse sorte bønner

 

Bland lime, soya, olie, hvidløg, ingefær, chili og peber til en marinade og hæld den over kyllingen. Drys lårene med lidt salt. Steg i ovnen ca 35 minutter på 225 grader. Dryp kyllingen med saften i bunden af fadet en enkelt gang undervejs. Straks kyllinglårene kommer ud af ovnen, hældes bønnerne i fadet og vendes i kødkraften/marinaden. Server bønnerne som ekstra tilbehør til kyllingen.

Ingefærdressing:

  • 3 dl cheasyfraiche
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1 fed hvidløg – presset
  • 1 meget stærk rød chili – finthakket
  • Saft af en lime
  • 1 spsk honning
  • Salt og peber

 

Rør alle ingredienser til en dressing og lad den trække på køl en halv times tid.

ana-e14358370571661 nyAnanas/avokado/bønne-salat:

  • 1 meget moden ananas i tern
  • 2 avokado i tern + et skvæt citronsaft, så avokadoen ikke bliver alt for brun
  • ½ stor rød peber i strimler
  • 3 forårsløg – i tynde ringe
  • ½ dåse sorte bønner

 

Anret alle ingredienser pænt og server ingefærdressingen til salaten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mayonnaise i en lidt luftigere udgave