Stegte grisehaler med kartofler, blandet salat og hvidløgsdressing
Indimellem er det jo sjovt at prøve noget fuldstændig nyt og da min lokale Kvickly idag bød på grisehaler, så fik jeg lyst til at prøve sådan en omgang. Normalt spises de jo sammen med brunkål, guleærter og lignende tunge vinterretter, men jeg forsøgte mig med noget lidt mere sommerligt – nemlig gnedet med olie og krydderier og så stegt sprøde i ovnen, sammen med halve kartofler. Hertil salat og hvidløgsdressing.
- 8 grisehaler
- 1 dl olie
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk paprika
- ½ spsk røget paprika
- ½ spsk herbes de Provence
- Peber
- Salt
- Kartofler i halve – skrællede
Skær 5-6 snit i hver grisehale og læg dem i et ovnfast fad. Bland olie, ketchup og krydderier – undtaget salt – til en grød og gnid grisehalerne ind i denne i et tyndt lag( gem resten). Drys med lidt salt og sæt halerne i ovnen på 225 grader i 30 minutter.
Efter de 30 minutter tages halerne ud og vendes, dryppes med lidt af olien fra marinaden. De halve kartofler gnides med skærefladen i lidt af marinaden/grisekraft fra bunden af fadet og sættes i fadet med skærefladen opad. Krydr både grisehaler og kartofler med lidt salt og sæt fadet tilbage i ovnen i ca 45 minutter.
Dagens salat bestående af romainesalat, blommer, radiser, rød peber, rødløg og asparges.
- 3 dl cheasyfraiche
- 3 fed hvidløg – presset
- 1 spsk sød chilisovs
- Saft af 1 lime
- 2 spsk hakket persille
- Salt og peber
Bland alle ingredienser til en dressing og stil på køl ½ times tid.
dette ser meget fristende ut.meget
bra blogg.det er bare å sette i gang.gleder meg.