Skaftkotelet med karrysovs, råkost og brune, sorte og røde ris

Æggekage med røget sild

æg med sildJeg var så heldig at få 5 helt nyrøgede og endnu lune sild igår aftes. Fanget ved Kronborgpynten af børnenes far og efterfølgende røget hos en bekendt. Jeg valgte at servere et par stykker af dem idag som den klassiske mormorret – æggekage med røget sild, pyntet med forskellig grønt og med groft rugbrød til.

Opskrift:

  • 2 pæne røgede sild – befriet for skind og ben
  • 8 økologiske æg
  • 1 dl letmælk
  • Salt og peber
  • 1 spsk smør
  • 1 tomat i tynde både
  • 1 humpel agurk i halve skiver
  • 6-7 radiser i skiver
  • 1 bundt purløg – fintklippet

 

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Smelt smørret på en pande og hæld æggemassen på. Steg æggekagen ved lav til middel varme. Løft jævnligt op i kanten af æggekagen, så den flydende æggemasse løber ind under æggekagen.

Når æggekagen er næsten stivnet, lægges først stykker af sildefileterne på og derefter tomat, agurk, radiser og purløg. Steg æggekagen færdig og server med groft rugbrød.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skaftkotelet med karrysovs, råkost og brune, sorte og røde ris