Æggekage med røget sild

Arabisk alt i ét fad-kylling med feta/rosin-drys og yoghurtdressing

kyltall nynyDette er en dejlig nem kyllingret med bulgur og grøntsager, hvor stort set alt tilberedes i samme fad. Kun den ultra nemme dressing og feta/rosin-drysset skal laves separat.

kyllingfadetOpskrift:

  • 1 kylling parteret i 8 stykker – eller tilsvarende
  • 3 dl fuldkorns bulgur
  • 1 grøntsagsbouillonterning opløst i 4 dl varmt vand
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • 1 stort løg – hakket
  • 1 stor stængel bladselleri – delt på langs og skåret i skiver. Gem eventuelle blade.
  • 1 squash – skåret i mindre tern
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • 1 tsk + 1 tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • Ca 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk ras el hanout

 

Spred bulguren ud i bunden af et ovnfast fad og hæld bouillon over. Kom hvidløg, løg, bladselleri, flåede tomat, den ene tsk chiliflager, salt og peber i fadet – pas lidt på med saltet, da bouillonterningen også salter.

Læg kyllingstykkerne øverst i fadet og dryp dem med lidt olivenolie. Krydr kyllingen med ras el hanout, salt og peber. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca 50 minutter.

fetadrys nynyFeta/rosin-drys:

  • 100 g feta- smulret
  • 1 håndfuld rosiner
  • 1 håndfuld persille – hakket
  • Eventuelt bladene fra bladsellerien – hakket
  • 1 knips chiliflager

 

Bland alle ingredienser sammen og server blandingen til at drysse på den varme ret.

yogdre nyYoghurt-dressing:

  • 3 dl tyrkisk yoghurt
  • Harissa eller anden chilipasta – mængde passende til dine smagsløg

 

Rør yoghurt nænsomt med lidt harissa uden at røre det helt sammen. Således at dressingen både køler og pirrer smagsløgene.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggekage med røget sild