Arabisk alt i ét fad-kylling med feta/rosin-drys og yoghurtdressing
Dette er en dejlig nem kyllingret med bulgur og grøntsager, hvor stort set alt tilberedes i samme fad. Kun den ultra nemme dressing og feta/rosin-drysset skal laves separat.
- 1 kylling parteret i 8 stykker – eller tilsvarende
- 3 dl fuldkorns bulgur
- 1 grøntsagsbouillonterning opløst i 4 dl varmt vand
- 3 fed hvidløg – finthakket
- 1 stort løg – hakket
- 1 stor stængel bladselleri – delt på langs og skåret i skiver. Gem eventuelle blade.
- 1 squash – skåret i mindre tern
- 1 dåse flåede hakkede tomater
- 1 tsk + 1 tsk chiliflager
- Salt og peber
- Ca 1 spsk olivenolie
- 1 spsk ras el hanout
Spred bulguren ud i bunden af et ovnfast fad og hæld bouillon over. Kom hvidløg, løg, bladselleri, flåede tomat, den ene tsk chiliflager, salt og peber i fadet – pas lidt på med saltet, da bouillonterningen også salter.
Læg kyllingstykkerne øverst i fadet og dryp dem med lidt olivenolie. Krydr kyllingen med ras el hanout, salt og peber. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca 50 minutter.
- 100 g feta- smulret
- 1 håndfuld rosiner
- 1 håndfuld persille – hakket
- Eventuelt bladene fra bladsellerien – hakket
- 1 knips chiliflager
Bland alle ingredienser sammen og server blandingen til at drysse på den varme ret.
- 3 dl tyrkisk yoghurt
- Harissa eller anden chilipasta – mængde passende til dine smagsløg
Rør yoghurt nænsomt med lidt harissa uden at røre det helt sammen. Således at dressingen både køler og pirrer smagsløgene.
Ingen kommentarer endnu