Gryderet med okseinderlår og grøntsager

Pasta med squash, kapers, citron og andet godt – og mørbradbøffer med parmaskinke

pasta-med-sq-tall 58Denne pastaret kan sagtens spises uden kød til, men nu havde jeg hevet en svinemørbrad ud af fryseren, så den fik vi altså til.

Svinemørbraden skar jeg ud i ca 3 cm tykke bøffer, krydrede med herbes de Provence, salt og peber og lagde er lille stykke parmaskinke på hver. Hver bøf fik så et godt tryk, så skinken sad nogenlunde fast på kødet. Efterfølgende fik de ca 3 minutter på hver side i lidt oliven olie på en varm pande.

pasta-med-sq 58Pasta med squash, kapers, citron og andet godt:

  • ca 300 g fuldkorns spaghetti – kogt efter anvisning på pakken. Gem en kop af kogevandet.
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 squash – i ca ½ cm tykke skiver
  • 3 forårsløg – snittet
  • 3 spsk kapers
  • 2 fed hvidløg – presset
  • 1 spsk herbes de Provence
  • 1 knips chiliflager
  • Salt og peber
  • Saft og skal af ½ citron
  • 75 g friskrevet parmesanost
  • 1 stor håndfuld rucola – groft hakket

 

Steg squashskiver, forårsløg og kapers i olivenolie i en stor dyb pande, så squashen får farve, men uden at det smatter helt ud. Tilsæt hvidløg, herbes de Provence, chiliflager, salt og peber de sidste par minutter, men pas på at hvidløget ikke branker.

Kom citronsaft, fint revet citronskal og parmesan på panden og bland hurtigt rundt. Kom den nykogte pasta på panden og vend med de øvrige ingredienser og ca 2 dl kogevand fra pastaen. Lad vandet absorberes i retten. Kom pastaretten på et serveringsfad, pynt med rucola og spåner af parmesan  – jeg bruger en kartoffelskræller til at lave spånerne med. Server enten som en selvstændig ret eller til et stykke kød.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gryderet med okseinderlår og grøntsager