Kidneybønneburger, rodfrugtfritter med sesam og lækker creme med soltørret tomat og oliven

Skaftkotelet med karrysovs, råkost og brune, sorte og røde ris

kotelet-m-karry reJeg skal være den første til at indrømme at dagens ret ikke var udpræget køn, men ikke desto mindre smagte den godt og krævede ikke det store overskud at lave. Der er ikke mange ben i at stege en kotelet, karrysovsen er uden de store dikkedarer, råkost kan selv en 7 årig lave og risene laver jo nærmest sig selv. Jeg valgte en blanding af brune, sorte og røde ris, og de skal koge omkring 40 minutter, men skal det gå lidt hurtigere, så er almindelig ris også fine til.

kotelet-tæt reKoteletterne krydres i god tid inden stegning med rigeligt salt og peber. Efterfølgende steges de ca 6 minutter på hver side på en varm grillpande. Lad dem trække et par minutter eller 5 efter stegningen.

Karrysovs:

  • 1 løg – hakket
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 2 spsk god karry
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk smør
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • Salt og peber

 

Svits løg, hvidløg, ingefær, karry og chiliflager i lidt smør uden at det tager farve. Kom madlavningsfløde på og opløs bouillonterningen i heri. Lad sovsen småsimre ca 15 minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis du synes at den er for tyk. Smag til med salt og peber.

råkost reRåkost af gule og orange gulerødder, æble, limesaft og peanuts.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kidneybønneburger, rodfrugtfritter med sesam og lækker creme med soltørret tomat og oliven