Tacos med kulørt salat og chili con carne af en rest rødvinsbraiseret oksebov - Stop spild af mad

Skindstegt makrel og lun salat med belugalinser, bønner, champignon og feta

MAKREL-e1436046689913-48 nyJeg fik fingrene i nogle flotte makrelfileter med skind og ovenikøbet til en rigtig fornuftig pris, så de stod på menuen idag sammen med en lækker fyldig salat med belugalinser, forskelligt grønt og fetaost.

Makrelfileterne gav jeg hver 3 skrå snit med en skarp kniv på skindsiden og krydrede grundigt med salt og peber. Derefter stegte jeg dem på skindsiden i en anelse olivenolie på en varm pande i ca 5 minutter. Tog panden af blusset, vendte makrellerne med kødsiden ned og lod dem hvile på panden i 3 minutter. Men inden da havde jeg lavet den lune belugasalat.

BELUGA-48 nyLun salat med belugalinser og andet godt:

  • 2 dl belugalinser
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 spsk + 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 fed + 2 fed hvidløg – presset
  • Salt og peber
  • 150 g grønne bønner skåret i mundrette stykker
  • 200 g champignon i skiver
  • 1 stort rødløg – skåret i halve ringe
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 stor håndfuld persille – groft hakket
  • 8 cherrytomater i halve
  • 75 g feta i mindre stykker

 

Skyl belugalinserne og sæt dem over i en gryde med ca dobbelt mængde vand og en smuldret grøntsagsbouillonterning. Lad dem småkoge under låg 20-25 minutter.

Imellemtiden røres en marinade af 2 spsk olivenolie,  hvidvinseddike, dijonsennep, 1 fed presset hvidløg, salt og peber.

Champignonerne steges på en tør pande, indtil de får lidt farve. 1 spsk olivenolie, rødløg, timian, salt og peber tilsættes og steger med endnu et par minutter. Løgene skal stadig have lidt bid. Lige inden de er færdig, tilsættes de sidste 2 fed presset hvidløg og steger med det sidste minut.

Bønnerne koges i let saltet vand i 5 minutter og skylles i iskoldt vand.

Hæld evt vand fra de færdigkogte belugalinser gennem en si. Bland marinaden i de varme linser. Vend persille, bønner og svampe/løg-blandingen med linserne og kom det på et serveringsfad. Pynt med de halve cherrytomater og smuldret feta og server salaten til de stegte makrelfileter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tacos med kulørt salat og chili con carne af en rest rødvinsbraiseret oksebov - Stop spild af mad