Pastinaksuppe

Tacos med kulørt salat og chili con carne af en rest rødvinsbraiseret oksebov – Stop spild af mad

tacobov2For et par uger siden fik vi rødvinsbraiseret oksebov. Der blev en lille rest til overs, som røg i fryseren for senere at blive til chili con carne. Det blev den idag og jeg valgte at servere den i tacoskaller sammen med en salat i pangfarver, limebåde, syltede røde jalapeños og en klat cheasyfraiche.

Jeg skriver i opskriften, hvad jeg brugte til retten idag, men dette indlæg er mere ment som en inspiration til, hvad man evt. kan bruge sine rester til, i stedet for bare at smide dem ud, eller hvis man bare ikke orker at spise den samme ret 2 eller 3 dage i rap. Nu var det lige braiseret oksebov, jeg havde, men det kunne ligeså godt have været en rest osso buco, et stykke gammeldags oksesteg (+ 1 dåse flåede tomater) eller lignende. Brug fantasien.

Chili con carne af en rest braiseret oksebov:

  • 1 lille portion af rødvinsbraiseret oksebov. (Der har vel været omkring 400 g ialt og mere grønsagssnask/væde end kød.)
  • 1 spsk mexicansk krydderi
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk stærke chiliflager
  • 1 stor tsk usødet kakaopulver
  • 1 dåse økologiske blandede bønner – drænet og skyllet
  • Salt og peber

 

Jeg kom oksebov med grøntsager og væde i en gryde, tilsatte en kop vand og krydderierne + kakaopulver og lod det koge igennem ca 5 minutter. Med 2 gafler rev jeg kødet i trevlede småstykker og moste et par stykker af gulerod i mindre stykker. Tilsatte bønnerne og lod det simre i yderligere 5 minutter og smagte til med salt og peber.

rødkål2Kulørt salat af fintsnittet rødkål, fintsnittet porretop, meget groftrevet gulerod, majs og både af lime.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pastinaksuppe