MadbloggerUdfordringen #4: Ovnbagt slethvar i appelsin/ingefær-fløde og rucolasalat med avokado og andet godt

Andelår, grønne bønner og frisk ananas i rød karry

And-i-rød reJeg elsker and, desværre er jeg ikke ret flink til at tilberede dem på andre måder end den klassiske med sovs og kartofler, som selvfølgelig også smager super dejligt. Dog er det lidt synd ikke at udnytte det store potentiale for andre velsmagende og spændende retter, som andekødet også rummer.

Ovenstående vil jeg lave om på i løbet af efteråret og vinteren, hvor jeg vil udfordre mig selv til flere gange at tilberede and på en anden måde – hø hø! Idag i en thai-inspireret udgave med ananas og grønne bønner.

Opskrift:

  • 4-6 andelår
  • 2 spsk palmesukker – alternativt rørsukkker eller almindelig sukker
  • 3 spsk rød karrypasta – køb den hos en thaikøbmand og ikke i et supermarked.
  • 2 fed hvidløg – fint revet
  • 1 tommelstort stykke ingefær – fint revet
  • 1 dåse kokosmælk – ikke light
  • 6-8 kaffir limeblade
  • 2-3 spsk fiskesovs
  • 2 håndfulde friske grønne bønner – skåret i mundrette stykker
  • ½ stor ananas – skåret i mundrette tern

 

Brun andelårene på begge sider i en stor gryde. Tag lårene op og tag gryden af varmen. Kom palmesukker og rød karrypasta i gryden og lad og lad sukkeret smelte. Tilsæt hvidløg og ingefær og lad det stege med i det endnu varme gryde i 1 minut.

Sæt gryden på blusset igen og tilsæt kokosmælk, kaffir limeblade og fiskesovs. Lad det koge op og læg andelårene tilbage i gryden. Lad retten simre i 2 timer. Vend lårene en enkelt gang undervejs og skum eventuelt lidt af fedtet væk.

Tilsæt de snittede bønner og ananastern og lad dem koge med i 5-6 minutter. Smag til med fiskesovs og palmesukker.

and-i-rød-tall reEndvidere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken
  • forårsløg – fint snittet til at pynte retten med
  • Rød frisk chili – fint snittet til at pynte retten med

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MadbloggerUdfordringen #4: Ovnbagt slethvar i appelsin/ingefær-fløde og rucolasalat med avokado og andet godt