Ovnbagte laksefarserede rødspættefileter med pikant sovs

Gorgonzolakylling – alt i ét fad

gorgonzolakylling-alt-i-et-fad-mvRetten giver også god mulighed for at få ryddet lidt ud i grøntsagsskuffen. Udover kartoflerne og en dåse cherrytomater, som er et “must” for retten, brugte jeg squash, løg, champignon og grønne bønner, men du kan sagtens bruge andre grøntsager.

Opskrift:

  • 1 god kødfuld kylling – delt i mindre stykker
  • 10-12 kartofler – skåret i mindre stykker
  • 1 squash – i ca 1½ cm tykke skiver
  • 1  stor håndfuld grønne bønner – skåret i mundrette bidder
  • 8 store champignoner
  • 1 løg – i både
  • 1 dåse cherrytomater
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 2 spsk herbes de Provence
  • 1½ tsk chiliflager
  • Salt og peber
  • 150 g gorgonzola
  • 2,5 dl fløde
  • Lidt frisk basilikum

 

Læg kyllingen i et stort ovnfast fad. Placer kartofler og grøntsager rundt om kyllingestykkerne.  Tøm dåsen med cherrytomater ud i fadet og sørg for at noget af tomatsaften kommer på kyllingen.

Krydr både kylling og grøntsager med hvidløg, herbes de Provence, chiliflager, salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 45 minutter.

Tag fadet ud af ovnen og fordel gorgonzola i små klatter udover både kylling og grøntsager. Hæld fløden udover kylling og grøntsager. Sæt fadet i ovnen i yderligere 5-7 minutter. Pynt retten med lidt frisk basilikum og server.

4 kommentarer

  • Det ser super lækkert ud!!! Muuums…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tak Line – og så er det bare så nemt at lave 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj, hvor ser det bar godt ud. Jeg elsker den slags retter, og Manden elsker dem endnu højere. Det er nemlig ham, der er opvaskeansvarlig:-) Og gorgonzola er lige sagen her om efteråret. Mums, mums, mums – vi skal vist snart have noget lignende.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tak – og nej, nemme retter der medfører minimal opvask og så ovenikøbet med ost, dem kan man næsten ikke få for mange af 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagte laksefarserede rødspættefileter med pikant sovs