Gorgonzolakylling - alt i ét fad

Mørbradbøffer med bløde løg og lækker sovs

mørbrad 1Efter at hele familien har ligget underdrejet af influenza og mest har levet at ristet brød og yoghurt i en uge, så var det dejligt at få noget rigtig mad i dag og så ovenikøbet næsten rigtig mormormad – nemlig mørbradbøffer med bløde løg, lækker sovs og naturligvis en grøn salat.

mørbrad pandeMørbradbøffer og bløde løg:

  • 1 svinemørbrad på ca 500 g – skåret i ca 3 cm tykke bøffer
  • 2 store almindelig løg – halveret og skåret i tynde skiver
  • 1 stort rødløg – halveret og skåret i tynde skiver
  • 1 spsk smør
  • 2 tsk tørret timian
  • Salt og peber

 

Krydr mørbradbøfferne med salt, peber og timian og lad dem trække, imens du steger løgene (og laver salaten).

Steg løgene gyldne og bløde i lidt smør på en dyb pande ved middel varme. Smag til med salt og peber. Tag løgene af panden og hold dem varme.

Steg mørbradbøfferne på samme pande som løgene i lidt smør – ca 3 minutter på hver side. Tag bøfferne af panden og hold dem varme, imens du laver sovsen.

Sovsen:

  • 4 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk gorgonzola
  • 1 spsk worcestershire sauce
  • 1 svinebouillionterning
  • 1 spsk ribsgelé
  • Salt og peber

 

Kog panden som du har stegt løg og mørbradbøffer af med madlavningsfløde. Tilsæt gorgonzola, worcestershire sauce, smuldret bouillonterning og ribsgelé og lad sovsen simre 3-4 minutter, indtil den har en passende konsistens og alle ingredienser er opløst.

Smag til med salt og peber. Læg mørbradbøfferne i sovsen og placer de bløde løg ovenpå bøfferne og server med kogte kartofler og en grøn salat.

smDagens salat af fint snittet romainesalat, grønne druer, fint snittet bladselleri med top, sharonfrugter og friske hasselnødder. Hertil mormordressing af kaffefløde rørt med citronsaft og sukker.

Endvidere:

  • Kogte kartofler
  • Ribsgelé

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gorgonzolakylling - alt i ét fad