Evas (før) julekage med æble og tørret abrikos

Bulgur-kofta med hvidløgs/mynte-dressing – Stop spild af mad

naanve2En rest kogt bulgur fra i lørdags var udgangspunktet for middagen på denne “meatless monday”. Rester skal jo bruges og ikke bare ligge og fordærve bagerst i køleskabet, inden de til sidst bliver smidt ud. Jeg valgte at bruge bulguren til en omgang krydrede vegetariske kofta – eller frikadeller om du vil.

Vi fik dem sammen med naanbrød, grøntsager og hvidløgsdressing, men de vil også passe fint i pitabrød, kolde på et stykke rugbrød i madpakken eller formet som flade bøffer og brugt i en vegetarburger.

bul2Bulgur-kofta:

  • 3 dl kogt kold bulgur
  • 3 mellemstore kartofler – skrællet og skåret i mindre stykker
  • 1 stor gulerod – skåret i mindre stykker
  • 1 porre – fint snittet
  • 2 tsk olie
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 1 spsk ras el hanout
  • 1 knips stærke chiliflager
  • Salt og peber
  • Olie til at smøre bagepladen og dryppe koftaerne med

 

Kog kartofler og gulerod møre i vand uden tilsat salt. Imens steg porren blød i olie uden at den tager farve. Tilsæt hvidløg, ras el hanout og chiliflager og lad det stege med et par minutter, men uden at hvidløget bliver branket.

Bland den kogte bulgur med porremassen og de kogte kartofler og gulerod, og mas og rør det til en grov mos med et piskeris. Smag til med salt og peber.

Form mosen til 14-15 kofta og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade dryppet med lidt olie.

Bag koftaerne i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter. Husk at vende dem en gang undervejs.

dres kvartHvidløgs/mynte-dressing:

  • 3 dl cheasyfraiche
  • 3 fed hvidløg – presset
  • 2 tsk tørret mynte
  • 2 spsk friskklippet purløg
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber

 

Bland alle ingredienser til en dressing og lad den trække på køl en halv times tid.

end2Endvidere:

  • Lune naanbrød
  • Romainesalat
  • Tomater
  • Rødløg
  • Frisk chili

 

Lad den enkelte selv samle sin “anretning” med naanbrød, grøntsager, kofta og dressing.

 

 

2 kommentarer

  • Tanja

    Hold fast hvor ser det lækkert ud det vil jeg da prøve

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Persille

      Tak Tanja, jeg bliver simpelthen så glad, når min mad kan inspirere 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Evas (før) julekage med æble og tørret abrikos