Bulgur-kofta med hvidløgs/mynte-dressing - Stop spild af mad

Five spice

five spice helFive spice er en klassisk kinesisk krydderiblanding. Hvis du slår op på nettet, så kan du finde et utal af forskellige opskrifter og blandingsforhold, men her får du min opskrift, som jeg synes at five spice skal smage.

Og endnu en gang skal jeg ikke undlade at på det aller varmeste anbefale, at man selv rister, kværner og blander sine krydderier. Det smager 100 gange bedre og så er det ovenikøbet også sjovt at lave. Fine små glas med forskellige krydderiblandinger er også en sød og brugbar værtindegave at give.

five spiceOpskrift:

  • 2 kanelstænger
  • 5 hele stjerneanis
  • 4 spsk hel sichuanpeber
  • 2 spsk hele nelliker
  • 2 spsk hele fennikelfrø

 

Rist krydderierne på en tør pande, indtil de afgiver duft. De må endelig ikke blive brændte. Lad dem afkøle lidt, inden du støder dem i en morter eller kværner dem i en krydderi/kaffe-kværn.

Jeg giver altid kanelstængerne et par slag med en hammer, inden jeg kværner dem sammen med de andre krydderier i den kaffekværn, som jeg indkøbt kun til krydderier.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bulgur-kofta med hvidløgs/mynte-dressing - Stop spild af mad