Hurtig vildtgryde af hakket krondyr

Lakseburger med dildcreme

lakseburgerDen her lakseburger smager i al beskedenhed forrygende godt. Prøv den en dag, hvor du trænger til afveksling fra årstidens ellers typisk lidt tunge retter.

Laksebøfferne:

  • 450 g fersk laks – uden skind og ben
  • 1 spsk grovkornet sennep
  • 2 spsk cheasyfraiche
  • Salt og peber
  • 2 forårsløg – fintsnittet
  • 3 spsk kapers
  • Lidt olie til at stege i

 

Skær halvdelen af laksen i grove stykker og blend den til en næsten homogen masse i en foodprocessor sammen med sennep, cremefraiche, salt og peber.

Hak den anden halvdel af laksen i små tern ca 1 cm x 1 cm med en kniv. Bland laksetern, forårsløg og kapers med den blendede laksemasse.

Form farsen til 3-4 bøffer og steg dem gyldne i lidt olie ca 3 minutter på hver side. Lav eventuelt dildcremen imens.

dildDildcreme:

  • 3 spsk cheasyfraiche
  • 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
  • 1 lille bundt dild – hakket
  • 1 lille fed hvidløg – presset
  • Saft af ca en kvart citron
  • Salt og peber

 

Bland cheasyfraiche og mayonnaise godt sammen til en jævn creme. Rør dild, hvidløg og citronsaft i cremen. Smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft.

Endvidere:

  • Feldsalat
  • Tomat i tynde skiver
  • Rødløg i tynde skiver
  • Ærteskud
  • 3-4 gode ciabattaboller varmet i ovnen med skærefladen opad

 

Byg burgerne med de lune boller, dildcreme, laksebøffer og grøntsager – og nyd.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtig vildtgryde af hakket krondyr