Lakseburger med dildcreme
Den her lakseburger smager i al beskedenhed forrygende godt. Prøv den en dag, hvor du trænger til afveksling fra årstidens ellers typisk lidt tunge retter.
Laksebøfferne:
- 450 g fersk laks – uden skind og ben
- 1 spsk grovkornet sennep
- 2 spsk cheasyfraiche
- Salt og peber
- 2 forårsløg – fintsnittet
- 3 spsk kapers
- Lidt olie til at stege i
Skær halvdelen af laksen i grove stykker og blend den til en næsten homogen masse i en foodprocessor sammen med sennep, cremefraiche, salt og peber.
Hak den anden halvdel af laksen i små tern ca 1 cm x 1 cm med en kniv. Bland laksetern, forårsløg og kapers med den blendede laksemasse.
Form farsen til 3-4 bøffer og steg dem gyldne i lidt olie ca 3 minutter på hver side. Lav eventuelt dildcremen imens.
- 3 spsk cheasyfraiche
- 3 spsk god mayonnaise uden E-numre og uvedkommende ingredienser
- 1 lille bundt dild – hakket
- 1 lille fed hvidløg – presset
- Saft af ca en kvart citron
- Salt og peber
Bland cheasyfraiche og mayonnaise godt sammen til en jævn creme. Rør dild, hvidløg og citronsaft i cremen. Smag til med salt, peber og eventuelt mere citronsaft.
Endvidere:
- Feldsalat
- Tomat i tynde skiver
- Rødløg i tynde skiver
- Ærteskud
- 3-4 gode ciabattaboller varmet i ovnen med skærefladen opad
Byg burgerne med de lune boller, dildcreme, laksebøffer og grøntsager – og nyd.
Ingen kommentarer endnu