Krokodille i peanutcurry med rispilaf - tanzaniansk inspireret

Langtidsstegt svineskank med æbler, løg og timian

skaI dag stod den på dejlig og billig vintermad – nemlig langtidstegt svineskank tilberedt uden alt for mange udenlandske narrestreger. Helt klassisk dansk med æbler, løg og timian – og så lige et vindpust sydfra med et par franske fed hvidløg. Hertil kogte kartofler, god sovs, sødt og surt.

skank i fadLangtidsstegt svineskank med æbler, løg og timian:

  • 1 svineskank á ca 1300 g
  • 2-3 æbler – skåret i halve
  • 3-4 rødløg – pillet og skåret i halve
  • 1 lille håndfuld timiankviste
  • 2 fed hvidløg – hakket
  • Salt og peber.

 

Læg et lodret snit langs benet på skanken og skær kødet lidt fri fra benet i begge sider, men så det stadig sidder fast på benet. Det skal nærmest ligne en rokke (se billedet).

rokkeKrydr indersiden af skanken med salt, peber, små stykker hvidløg og timianblade. Saml skanken igen med kødnåle.

skank råSæt skanken i et ovnfast fad og placer halve løg og æbler omkring den. Gnid skanken og dryp løg og æbler med lidt olivenolie. Gnid skanken med timian, salt og peber og krydr ligeledes løg og æbler. Hæld vand i bunden af fadet, så det går ca 1 cm op af kanten.

Sæt fadet i en forvarmet ovn på ca 135 grader i 3 timer. Dryp skank, løg og æbler med lidt af stegeskyen et par gange undervejs.

Tag fadet ud og tag æbler og løg fra. Hæld stegeskyen i en gryde. Skru ovntemperaturen op på 225 grader. Hæld en anelse vand i bunden af fadet og giv stegen yderligere 10-15 minutter, indtil sværen er dejlig sprød.

Hæld det sidste stegesky i gryden og lad skanken hvile, imens sovsen laves. Lun løg og æbler på ovnens eftervarme.

sværSovsen:

  • Stegeskyen fra fadet
  • Eventuelt lidt bouilonpulver, hvis du ikke synes at stegeskyen smager af nok
  • 1 spsk ribsgelé
  • 3,5 dl madlavningsfløde
  • Lidt kulør
  • Salt og peber

 

Skum stegeskyen for fedt og kog den kraftigt ind. Tilsæt ribsgelé og eventuelt lidt bouillonpulver. Hæld madlavningsfløde i skyen og lad det simre, indtil sovsen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber og farv sovsen med lidt kulør.

æbleEndvidere:

  • Kogte kartofler
  • Ribsgelé
  • Asier

 

løg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krokodille i peanutcurry med rispilaf - tanzaniansk inspireret