Kylling med capsicum i flæng

Langtidstegte andelår med appelsin/rosmarin-sovs og befrugtet rødkålssalat

andelårSelvom det jo først er Mortens aften i morgen, så fik vi altså and allerede i dag – eller rettere sagt andelår. Jeg kan også rigtig godt lide andebryst, men hvis man ikke lige orker at lave “the real thing” eller synes at en hel and er for meget mad, så synes jeg at lårene smager mest af rigtig andesteg.

Jeg valgte at stege lårene på lav temperatur i lang tid og så lige give dem for fuld skrald de sidste 5-10 minutter. På den måde bliver de møre som smør og med knasende sprødt skind.

flere-andelaar-mvAndelårene:

  • 4 andelår à ca 200 g
  • 1 lille gulerod – skåret i skiver
  • ½ rødløg – skåret i både
  • Salt og peber
  • 1 stor spsk blødt smør
  • Bladene fra en kvist rosmarin

 

Læg løg og gulerod i et ovnfast fad. Dup andelårene tørre og gnid dem med salt og peber. Placer andelårene ovenpå grøntsagerne.

Bland smør og rosmarin og fordel i små klatter udover andelårene. Sæt fadet med and og grøntsager i en 140 grader forvarmet ovn i 2 timer og 45 minutter.

Tag fadet ud af ovnen og hæld fedt og andesky i en lille gryde. Skru ovntemperaturen op på 225 grader og giv andelårene yderligere 5-10 minutter, indtil de er sprøde og tilpas brune. Lav sovsen i mellemtiden.

Sovsen:

  • Skyen fra fadet
  • Saft af 1 appelsin
  • 1-2 spsk andebouillonpulver
  • 1 spsk ribsgelé
  • 4 dl madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • Lidt kulør

 

Skum fedtet fra skyen og gem fedtet til en anden god gang. Tilsæt skyen appelsinsaft, andebouillonpulver og ribsgelé og bring det i kog. Lad det koge ind til næsten sirup.

Kom madlavningsfløde i og kog yderligere, indtil sovsen har en passende konsistens. Smag til med salt og peber og farv sovsen med lidt kulør.

rødkålssalatRødkålssalaten:

  • Et kvart rødkålshoved – fint snittet. (Jeg brugte foodprocessoren)
  • Saft og fint revet skal af 1 appelsin
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk granatæble melasse
  • Salt og peber
  • 2 appelsiner – skåret i små stykker
  • 1 æble – skåret i små stykker
  • 25-30 vindruer – halverede og uden kerner
  • 2 små stængler bladselleri med topblade – fint snittet
  • 15 saftige dadler – udstenede og skåret i kvarte
  • 1 håndfuldsselnødkerner – grofthakket

 

Bland appelsinsaft og revet skal med, rapsolie, granatæble melasse, en anelse salt og godt med peber i en stor skål. Kom den fintsnittede rødkål i, bland det godt og lad det trække, imens resten af frugt og grønt ordnes. Vend de øvrige ingredienser i rødkålen.

Yderligere:

  • Kogte, brune eller ovnbagte kartofler
  • Eventuelt ribsgelé

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling med capsicum i flæng