Kåldolmer med allehånde, timian og æble i flødesovs, og spidskålssalat med frugt og mandler

Gravad laks med sennepsdressing

 nnnnGravad laks smager godt – hjemmelavet gravad laks smager 100 gange bedre. Det er ovenikøbet super nemt at lave, men det kræver  altså lidt tålmodighed, da dyret skal stå 2 døgn i køleskab og smide væske og trække smag, før end det klart til at sætte tænderne i. Det  er dog klart ventetiden værd. Det er vigtigt at du bruger en laks af god kvalitet, som har været nedfrosset mindst 48 timer.

Der findes jo hundredevis af forskellige opskrifter på gravad laks og min hører givetvis til en af de mere krydrede af dem. Du kan naturligvis vælge at spise en traditionel rævesovs til, men jeg kan godt lide den syrlighed, det giver at lave den med cremefraiche.

gravad krydderiFennikelfrø, korianderfrø, kommen, sort og rosa peber.

gravad med krydderierLaksen med krydderier, salt og rørsukker.

dild tætOg så et godt lag dild på – og så er det kun at vente.

Gravad laks:

  • 1 stykke optøet laks à ca 750 g
  • 1 tsk hel sort peber
  • 1½ tsk hel rosa peber
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 tsk hel korianderfrø
  • ½ tsk hel kommen
  • 2 spsk groft salt
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 pænt bundt dild – finthakket

 

Skrap laksestykket rent på skindsiden og dup det tørt. Stik 7-8 små huller i laksen fra skindsiden med f.eks en stegegaffel. Træk eventuelle ben ud med en pincet.

Rist sort peber, rosa peber, fennikelfrø, korianderfrø og kommen på en tør pande, indtil de afgiver duft, men pas på at de ikke bliver brændte. Stød krydderierne let i en morter og bland dem med salt og rørsukker.

Læg laksen på et stykke husholdningsfilm med skindsiden nedad og gnid kødsiden med krydderiblandingen. Pak laksen ind i filmen og læg den i et fad – gerne med let pres ovenpå. Stil i laksen i køleskab i 2 døgn og vend den ca hver 12. time.

Hæld væden fra laksen og skær i tynde skrå skiver.

gravad stykke skåret det førsteSmørmør og med masser af smag.

ooo

Sennepsdressing:

  • 2,5 dl cremefraiche 18%
  • 4 tsk Colman’s senneps
  • 4 tsk sukker
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 bundt dild – finthakket
  • Salt og peber

 

Rør cremefraiche grundigt med sennepspulver, sukker og dijonsennep. Vend dilden i og smag til med salt og peber. Lad dressingen trække en halv time i køleskab.

Server dressingen til den gravad laks sammen med godt brød, ekstra dild og rucolasalat.

sennepsdressing til gravad

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kåldolmer med allehånde, timian og æble i flødesovs, og spidskålssalat med frugt og mandler