Næsten old school koteletter i fad med salat af grillede peberfrugter

Libanesisk Baharat

baharatBaharat betyder egentlig bare krydderier på arabisk, men bruges ofte om krydderiblandinger typisk for de forskellige områder i Mellemøsten, Nordafrika og Tyrkiet. Man kan altså ikke tale om at baharat er én specifik krydderiblanding. I Tyrkiet er der f.eks typisk tørret mynte i blandingen, i Tunesien tørrede rosenblade, tørret lime i Emiraterne etc etc. Specielt for den libanesiske, som jeg har valgt at lave i dag, er bukkehornsfrø. Uderover de regionale forskelle, så tager den enkelte husmor sig naturligvis også sine “kunstneriske friheder”. Så her får du mit bud på en libanesisk baharat eller libanesisk seven spices, som det også kaldes.

bahOpskrift:

  • 1 kanelstang ca 6 cm – brækket i mindre stykker
  • 1 spsk hel allehånde
  • 1 spsk hele nelliker
  • 1 spsk bukkehornsfrø
  • 1 spsk hel sort peber
  • ½ muskatnød
  • 2 tsk stødt ingefær

 

Rist alle krydderierne – undtaget stødt ingefær – på en tør pande, indtil de frigiver duft. Lad krydderierne køle lidt og stød eller kværn dem så til et fint pulver. Bland krydderiblandingen med den stødte ingefær. Opbevar i et glas med tætsluttende låg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Næsten old school koteletter i fad med salat af grillede peberfrugter