Gravad laks med sennepsdressing

Næsten old school koteletter i fad med salat af grillede peberfrugter

 

fadkote-tall-tæt (1) nyKoteletter i fad er ubetinget min yngstes livret. Der går ikke en uge, hvor hun ikke foreslår at vi skal have koteletter i fad til aftensmad – og det fik vi så i dag.

Der findes jo tusindevis mere eller mindre forskellige opskrifter på denne ret, og min udskiller sig vist ikke væsentligt fra de “gængse”, udover at jeg selvfølgelig har skruet lidt op for krydderierne.

fadkote-fad nyKoteletter i fad:

  • 4-6 svinekoteletter
  • 4-6 skiver lomo eller lignende
  • 1 tsk + 2 tsk herbes de Provence
  • Salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg – hakket
  • 2-3 fed hvidløg – finthakket
  • 4 spsk paprika
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 stor dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse flåede og hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 8-10 skiver letsmeltende ost – jeg skar skiver af en almindelig 45% ost af Danbotypen

 

Læg en skive lomo på hver kotelet og bank den let ned i kødet med håndroden. Krydr med 1 tsk herbes de Provence, salt og peber.

Brun koteletterne på begge sider i lidt olie i en dyb pande. Tag koteletterne af panden og læg dem i et ovnfast fad.

Klar løg og hvidløg på samme pande som koteletterne. Tilsæt paprika, chiliflager og 2 tsk herbes de Provence og steg yderligere 1 minut. Kom tomatpuréen på og svits den kort.

Tilsæt flåede tomat og bouillonterning og lad det, simre indtil bouillonterningen er opløst. Kom madlavningsfløden på og lad sovsen simre 4-5 minutter. Smag til med salt og peber.

Hæld sovsen over koteletterne og læg osteskiverne ovenpå. Sæt fadet midt i en 200 grader forvarmet ovn i 20-25 minutter.

peberfrugtsalat nySalat af grillede peberfrugter:

  • 3 peberfrugter – gerne i forskellig farve
  • 2 håndfulde bredbladet persille – kun bladene
  • 1-2 fed hvidløg – presset
  • Saft af ½ citron
  • Salt og peber

 

Fjern stok og kerner på peberfrugterne og skær dem i brede strimler. Grill dem let på en tør grillpande. Vend persille med hvidløg, citronsaft, salt og peber. Bland persille og de varme peberfrugter, og server straks

Yderligere:

  • Ris kogt efter anvisning på pakken

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravad laks med sennepsdressing