Stegt flæsk og salat med marinerede belugalinser, sprød blomkål og farverige tomater

Adana kebab med myntedressing og løgsalat

Adana-kebab 58Det kan vel efterhånden næppe være en hemmelighed at jeg elsker kebab i al almindelighed, og i dag fik vi en af min yndlings – nemlig den tyrkiske Adana kebab. Kebabben har sit navn efter Tyrkiets femte største by Adana, hvor den oprindeligt skulle være fra.

Der findes mange forskellige opskrifter på Adana kebab, men den er typisk lavet af enten hakket lam eller en blanding af lam og kalv. Jeg elsker lam, så min er af ren lammekød. Adana kebab er oftest ret spicy og min er ingen undtagelse.

Jeg rører min fars i foodprocessoren med “knivskæret”, da kødet til Adana kebab oftest er dobbelt hakket og den samme effekt opnås på denne måde.

I dag har jeg valgt at servere mine Adana kebabs med fladbrød, myntedressing, salat, tomat og en syrlig løgsalat. Løgsalaten kan du se, hvorledes jeg laver lige herRis eller bulgur og grillet grønt er også typisk tilbehør og smager også skønt til.

Adana-tæt 5858Adana kebab:

  • 500 g hakket lammekød ca 10 % – eller halvt lam/kalv
  • 2 tsk  hel spidskommen – stødt eller kværnet
  • 1 spsk hele korianderfrø – stødt eller kværnet
  • 1 spsk stærke chiliflager
  • 1 spsk hel sort peber – stødt eller kværnet
  • 1 spsk sumak
  • 1 løg – skåret i kvarte
  • 3-4 fed hvidløg – i mindre stykker
  • 1 rød peberfrugt –  i mindre stykker
  • Salt

 

Kom krydderier, løg, hvidløg og peberfrugt i en foodprocessor og hak det til en ensartet masse. Tilsæt kødet og “kør”, indtil kødet og de øvrige ingredienser er grundigt blandet.

Lad farsen hvile på køl, imens du laver myntedressingen (se opskriften længere nede på siden) og ordner grøntsagerne som skal bruges som tilbehør.

Form farsen til ca 8 aflange flade pølser – meget gerne omkring et spyd. Steg kødet 3-4 minutter på hver side på en gloende hed grillpande eller rigtig grill.

Adana-alt 58Myntedressing:

  • Ca 3 dl tyrkisk yoghurt – jeg brugte en mager en af slagsen
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg – presset
  • Saft af ½ lille citron
  • 1½ tsk tørret mynte
  • Salt og peber.

 

Rør alle ingredienser til en dressing, og lad den trække på køl, imens du ordner grøntsager og steger kødet.

Endvidere:

  • Pitabrød eller fladbrød
  • Salat
  • Tomat
  • Eventuelt agurk
  • Eventuelt syltet chili eller andet syltet grønt
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt flæsk og salat med marinerede belugalinser, sprød blomkål og farverige tomater